bannerPos

Seneste nyt

Ingen kendskab til vildsvin i Danmark lige nu

Reguleringen af vildsvin er fortsat et vigtigt tiltag i beskyttelsen mod afrikansk svinepest (ASF). Der er på nuværende tidspunkt ikke kendskab til vildsvin nord for den danske grænse, hvilket vildsvinehegnet er en af årsagerne til.

Dansk biotek-virksomhed vil gøre biokemikalie-produktionen mere bæredygtig

Den danske biotek-virksomhed Cysbio lancerer netop en ny teknologi i forbindelse med virksomhedens fremstilling af komplekse biokemikalier – denne gang med minimal miljøbelastning. Ifølge ledelsen er markedsperspektivet og potentialet i den nye teknologi af betydelig størrelse.

Danish Crown Beef hæver notering med 50 øre

Markedet i Sydeuropa trækker priserne i markedet, og kombineret med en stærk afsætning til markederne uden for EU får det nu Danish Crown Beef til at hæve noteringen for okse- og kalvekød med 50 øre pr. kg.

- Det er et lidt usædvanligt høstår

Frøavlschef fra DSV, Carsten H. Jørgensen, fortæller, at det indtil videre tyder på en samlet frøhøst lige over middel. Men i år har været et usædvanligt høstår, fordi der er store lokale forskelle. Han råder frøavlere til at få høstet visse marker inden søndagens formodede regnbyger.

Rapsprisen er fortsat for høj set i forhold til hvedeprisen

Hvor hvedeprisen har været inde i en ret så kraftig optur siden starten af juli måned, er det i samme periode gået nedad bakke for rapsprisen. Alligevel er prisen for rapsfrø fortsat for høj set i forhold til hvedeprisen. Det er et tegn til, at hvedeprisen stadig har noget at indhente i forhold til rapsprisen og dermed et tegn til, at du hellere bør sælge rapsfrø fremfor hvede.

Kommissær lover hjælp til landmænd i vestlige Europa

De massive oversvømmelser i det vestlige Europa rammer landmænd hårdt. Nu lover EU-Kommissionen hjælp til dem.

Ny »randzonelov« på vej ind ad bagdøren

Som følge af aftalen om ny landbrugsreform i EU kommer der fra 2023 krav om minimum tre meter bræmmer langs de vandløb, der i dag er omfattet af reglen om to-meter bræmmer. Utilfredsheden er stor hos L & F, der venter på nærmere info omkring implementeringen af det kommende bræmme-krav.

Insektfabrik øjner international ekspansion

Enorm Biofactory er snart klar med en opskalering af virksomheden i Danmark og har planer om fabriksbyggeri i udlandet.
Side 1 af 2153 (43051 artikler)Prev1234567215121522153Next