bannerPos

Nu kan du søge omlægningstillæg under ordningen økologisk arealtilskud

Det er nu muligt at søge nyt tilsagn om omlægningstillæg under ordningen økologisk arealtilskud i tilsagnsskemaet.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
05-07-2019 13:00
Du kan nu søge nyt tilsagn om omlægningstillæg, hvis du opfylder betingelserne for at få tilsagn. Husk også at søge autorisation inden 1. september 2019. Læs her om betingelserne for tilsagn.

Det er nu muligt at søge nyt tilsagn om omlægningstillæg under ordningen økologisk arealtilskud i tilsagnsskemaet. 

Du skal dog opfylde en række betingelser for at kunne få omlægningstillæg fra 1. september 2019:

  • Din bedrift skal være autoriseret 1. januar 2018 eller senere.
  • Du kan kun få tilsagn om omlægningstillæg én gang. Det vil sige, at hvis du allerede har marker med omlægningstillæg, kan du ikke søge nyt omlægningstillæg. 
  • Arealet med omlægningstillæg skal indtil fællesskemafristen i 2020 udgøre mindst 50 % af bedriftens samlede areal med tilsagn om økologisk arealtilskud

Derudover er der en karensperiode på 5 år for arealer, der tidligere har været økologiske.

Det vil fremgå af felt B2 på siden ”Ansøger” i tilsagnsskemaet, hvorvidt du kan søge omlægningstillæg. Du kan læse mere om, hvordan du opretter et nyt tilsagnsskema her: 
Hvordan finder jeg mit tilsagnsskema

Husk autorisation og omlægningsdato senest 1. september 2019

Selvom ansøgningsfristen for at søge nyt tilsagn er rykket til den 30. september 2019, er det stadig et krav, at du opfylder betingelserne for tilsagnet fra tilsagnsperiodens begyndelse. Det gælder for alle nye tilsagn om økologisk arealtilskud, at bedriften skal være omlagt til økologisk jordbrugsproduktion 1. september 2019, og marken skal være omlagt senest 1. september 2019.

Du kan søge om at blive autoriseret til økologisk jordbrugsproduktion her:
Ansøgning om autorisation til økologisk jordbrugsproduktion 

Om miljø- og økologiordningerne

Tilskud til pleje af græs- og naturarealer samt økologisk arealtilskud er en del af det danske Landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.
Side 1 af 1853 (37045 artikler)Prev1234567185118521853Next