Omlagde til økologi: - Jeg har skulle grave al den viden frem, som jeg lærte på landbrugsskolen
Knap 600 hektar drives i dag økologisk på Klingstrup Hovedgaard i Skårup. Og det går godt. – Men man må ikke komme bagud. Man skal hele tiden være over afgrøderne, siger Jørgen Schiøttz-Christensen, der i 2018 omlagde produktionen efter over 30 år som konventionel planteavler. Økologisk vintersæd er svært at renholde for ukrudt. Her ses en vinterhvedemark på Klingstrup Hovedgaard, der fremover vil blive radrenset formentlig to gange i efteråret og en gang i foråret, for at undgå en lignende situation i næste sæson. Fotos: Henriette Lemvig
Aftalen var egentlig, at vi skulle mødes, når purløgene blomstrede og tage en snak om det at være økologisk purløgsavler. Men purløgene er væk. De 2,5 hektar står ikke med flotte lilla blomster og en skønhed, der skal beundres. I stedet er der nu sået vårhvede, og netop ved avisens besøg, er den 24 meter store strigle kørt frem og udlæg af efterafgrøder klargjort til at blive sået samti
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her