bannerPos

DLG Innovationsdage: Giv efterårsgødning og dyrk hestebønner

Konsulent hos DLG, Charlotte H. Poulsen, fortalte de godt 1.100 besøgende om DAB-gødninger og bejdse. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
21-06-2019 08:17
Godt 1.100 gæster – også flere udenlandske – blev klogere på både gødningsstrategi og dyrkningen af hestebønner, da DLG og Sejet Planteforædling i ugens løb afholdt Innovationsdage sydøst for Horsens med fokus på planteavl i højeste gear.

Onsdag og torsdag besøgte omkring 1.100 gæster – herunder også en del udenlandske fra Baltikum, Polen, Tyskland og Sverige – DLG og Sejet Planteforædlings Innovationsdage og fik viden med hjem om blandt andet dyrkningen af hestebønner og muligheden for at give vinterhvede en kanonstart med coating af udsæd og startgødninger.

Sidstnævnte undersøgt i parceller, hvor der var tildelt forskellige startgødninger –

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next