Bruus bliver ny trepartsminister

Den hidtidige skatteminister, socialdemokraten Jeppe Bruus, skal stå i spidsen for at implementere Den grønne trepart i reel politik via sin nye post som Minister for Den grønne trepart.

Torsdag morgen har regeringen været igennem noget af en makeover. Statsministeriet meddeler nemlig, at en lang række ministerier skifter deres øverste politiske chef.

Den store rokader betyder blandt andet, at den hidtidige skatteminister, socialdemokraten Jeppe Bruus, bliver minister for Den grønne trepart. Han var i forvejen med til at forhandle slutdokumentet igennem, da blandt andet Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening og KL, forhandlede aftalen på plads tidligere i år.

Jeppe Bruus bliver afløst i skatteministeriet af Rasmus Stoklund.

Bjerre kommer på hårdt arbejde

Med regeringsrokaden er Venstres Maria Bjerre samtidig udnævnt som ny Europaminister. Her skal hun være med til at forberede det danske EU-formandskab i 2026.

Allerede onsdag var Landbrug & Fødevarers administrerende direktør, Merete Juhl, ude og rose oprettelsen af ministeriet. Juhl mener, at den nye minister kommer på hårdt arbejde.

-Det danske EU-formandskab bliver helt utroligt vigtigt for både Danmark, EU og EU’s plads i verden. Det er her, de første spadestik til EU’s næste rammebudget og den næste reform af landbrugspolitikken skal tages, siger Merete Juhl og fortsætter:

- Og vigtige beslutninger om EU’s klimapolitik vil også være på agendaen. Det kommer til at kræve ressourcer, og derfor glæder det mig, at regeringen allerede nu udnævner en Europaminister. Jeg noterer mig, at udenrigsministeren siger, man allerede er godt i gang med forberedelserne, og vi glæder os til at følge arbejdet og hjælpe til, hvor vi kan.

De bliver nye ministre

Jeppe Bruus (S) bliver Minister for Den grønne trepart

Rasmus Stoklund (S) bliver ny skatteminister

Københavns overborgmester Sophie Hæstorp (S) bliver ny social- og boligminister

Marie Bjerre (V) bliver ny europaminister

Torsten Schack Pedersen (V) bliver minister for Ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab.

Særlig rådgiver Caroline Stage Olsen udnævnes til minister for digitalisering

Læs også