Peter Kiær fik ministerbesøg

Der blev set på naturværdier, da BL-formand Peter Kiær fik besøg af miljøminister Lea Wermelin (S).

For nylig kom miljøminister Lea Wermelin på besøg hos formand for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, på Storgården i Terslev.

Hun var ikke kørt forkert, men besøgte BL-formanden, efter at Bæredygtigt Landbrug i en tv-auktion under Danmarksindsamlingen med et bud på 11.000 kroner havde budt højest på et miljøministerbesøg.

Hos Bæredygtigt Landbrug havde man flere ambitioner med mødet.

- Det er næsten et Kinderæg, vi laver. For det første er der nogle trængte børn, der får noget ud af det. For det andet får vi ministeren til at komme herud og se, hvordan man gør på et traditionelt landbrug, og for det tredje håber vi på at få det ud af det, at ministeren vil møde os igen. At hun ikke er så skræmt over, at den her organisation i gåseøjne har været en sort landbrugsorganisation, lød det fra Peter Kiær efter gåturen med ministeren, der gik igennem et MFO-areal, skov og marker med vildtremiser, levende hegn, blomsterstriber og meget andet.

Dialog om tiltag

- Det er så fantastisk, det skal vi have noget mere af, lød det flere gange fra ministeren, da Peter Kiær viste hende tiltag, der øger biodiversiteten – blandt andet dødt ved, der øger antallet af arter markant.

- Ja, lige præcis, men noget af det har faktisk hele tiden været der. Det er sådan, jeg hele tiden har gjort. Vi landmænd passer på naturen, lød det fra Peter Kiær. Han medgav dog også, at han i de senere år har fået ændret sit syn på, hvordan dyrkningen af skoven og biotoper på hans ejendom kan påvirke biodiversiteten.

Håber på bedre dialog

Der kom dog også forskellige synspunkter på bordet under gåturen. Efter gåturen med repræsentanterne fra Bæredygtigt Landbrug gav Lea Wermelin mødet følgende skudsmål:

- Jeg kan jo høre (på Bæredygtigt Landbrug, red.), at ønsket har været en god dialog, fordi der er jo heller ikke nogen tvivl om, at vi også har mange forskellige holdninger i forhold til, hvordan vi ser udviklingen for dansk landbrug, sagde hun og fortsatte:

- Men jeg tror jo også på dialog, og det er jo altid godt at lytte til argumenterne – også selv om vi ikke ser ens på tingene. Og på den måde er det for mig jo også vigtigt at få fortalt, hvorfor regeringen ønsker den grønne omstilling af dansk landbrug, som vi gør i vores landbrugsaftale frem til 2030, sagde Lea Wermelin, mens Peter Kiær var godt tilfreds med beøget:

- Vi håber, at vi kan komme tættere på hinanden ved at lytte og høre på hinandens argumenter. Og jeg tror faktisk, at vi er kommet et skridt tættere på hinanden. Alene det, at man hører på hinanden, giver jo også noget, lød det fra Peter Kiær.

Læs også