Dato fundet: Her bliver Minkkommissionens rapport offentliggjort

Datoen er fundet for offentliggørelsen af den omtalte rapport foretaget af Minkkommissionen, hvori det samlede begivenhedsforløb under Minksagen kortlægges, og om offentligheden har grundlag for at drage nogen til ansvar.

- Minkkommissionen kan oplyse, at kommissionens beretning vil blive afleveret til Folketingets Granskningsudvalg på et møde den 30. juni 2022, kl. 11.00.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Minkkommissionen torsdag.

I et tweet skriver Sophie Løhde (V), at rapporten kort herefter vil blive offentliggjort.

Granskningskommissionens opgave har været at undersøge og redegøre for det samlede begivenhedsforløb og for alle relevante myndigheders og ministres handlinger og involvering i beslutningen og udførelsen af beslutningen om, at alle mink i Danmark som led i indsatsen til bekæmpelse af covid-19 straks skulle aflives.

- Der ønskes en belysning af statsministerens tilsynspligt over for regeringens øvrige ministre under forløbet, skriver kommissionen på sin hjemmeside.

På baggrund af den beskrevne undersøgelse og redegørelse skal granskningskommissionen vurdere, om der er grundlag for en retssag mod de involverede parter.

 

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også