Dansk landbrug er et af verdens bedste – det skal det også være i fremtiden

Af Lise Bech (Æ)

Storkreds: Nordjylland

Der er mange, som har haft travlt med at foreslå reduktion af husdyrproduktionen og med at indføre en høj ensartet CO2-afgift.
Vi vil i Danmarksdemokraterne ikke være med til at ødelægge rygraden i Danmark – Produktionsdanmark. Lukningen af et erhverv, som minkerhvervet, må aldrig ske igen. Og i forhold til klimaet, vil vi ikke være med til at skubbe produktionen ud af Danmark, til lande som Kina og Brasilien, for at vi med et flot klimaregnskab for Danmark, kan pudse vores egen glorie. Det vil jo have katastrofale følger for mange landmænd og deres familier, for mange ansatte på slagterier, mejerier og så videre. Det vil skævvride Danmark yderligere, mens det ikke vil have nogen effekt for det globale klimaregnskab – formentlig tværtimod.

En CO2-afgift på landbrugets biologiske processer, som flere foreslår med bind for øjnene, vil få fatale konsekvenser for dansk landbrug. Specielt her i Nordjylland, hvor over 10 procent af de private arbejdspladser ligger i landbruget og fødevareerhvervet. Udover at ramme fødevareerhvervet vil en CO2-afgift betyde, at den danske mælk og alle de andre danske fødevarer vil blive dyrere – og det endda i en tid, hvor vi er ramt af høje energipriser, som rammer de enkelte familier hårdt.

Jeg er helt overbevist om, at dansk landbrug og fødevareindustrien vil levere i forhold til målene i landbrugsaftalen, som blev indgået for et år siden, og skal nok komme i mål med deres »klimaneutralt fødevareerhverv« i 2050.

Jeg vil kæmpe for den grønne omstilling på en måde, hvor vi bevarer virksomheder og arbejdspladser i Danmark. Det betyder, at vi skal have en erhvervs- og klimapolitik, der går hånd i hånd, så vi bevarer en stærk fødevaresektor i hele Danmark.

(Dette indlæg er forkortet af redaktionen)

Læs også