Fyns LandboUngdom oplever medlemsfremgang

Med en fremgang fra 159 til 191 medlemmer det seneste år var det en tilfreds formand, der den 17. februar holdt sin årlige beretning i forbindelse med årsmødet.

Den 17. februar holdt Fyns LandboUngdom årsmøde på Dalum Landbrugsskole og formand Anders Lindenskov fremhævede i sin beretning især medlemsfremgangen fra 159 til nu i alt 191 aktive medlemmer. En fremgang på knap 17 procent.

- Det er dejligt at mærke den opbakning, vi får. Både ved deltagelse i de arrangementer, der bliver afholdt, men også når der er behov for hjælp eksempelvis til traktortræk og Det Fynske Dyrskue. Det skal I have tak for, lød det til de fremmødte.

Formanden takkede ligeledes de virksomheder, foreningen har besøgt gennem året.

- Vi håber, at den velvilje, vi møder i forhold til at vise virksomheder og bedrifter frem, fortsætter. Det er altid spændende for os at komme ud og få forskellige input.

DM i traktortræk på Fyn

Anders Lindenskov mindede om, at DM i traktortræk i år finder sted på fynsk grund, og at der venter et stort stykke arbejde for de lokale landboungdom-foreninger.

- DM er virkelig noget, vi glæder os til. Det bliver en stor oplevelse, hvor vi håber på, at der kommer omkring 6.000 gæster og en masse traktorer fra hele landet.

DM i traktortræk finder sted i Tusindårsskoven i Odense den 2. september. Forinden afholdes traktortræk i Nr. Broby omkring den 1. juni og Det Fynske Dyrskue i dagene 9.-11. juni.

Megafed LU stand

- På dyrskuet skal vi gentage succesen fra sidste år og lave en megafed LandboUngdom-stand, hvor vi blandt andet skal lave Farmerolympiade. Sidste år havde vi fantastisk opbakning til arbejdet. Det håber vi på også er tilfældet i år. Det bliver i hvert fald superspændende.

Godt samarbejde

Formanden roste de lokale foreninger og fremhævede det gode samarbejde.

- Det er rigtigt rart at se, hvordan de lokale foreningen bakker hinanden op og hjælper, når det er nødvendigt. Det gode samarbejde gør, at vi kan få stablet endnu flere interessante arrangementer på benene.

Vigtigt skolefokus

Til årsmødet blev Morten Stockholm (Nordvestfyns LandboUngdom) og Julie Cederborg (Østfyns LandboUngdom) valgt som skolesamarbejdsrepræsentanter. Et arbejde, Anders Lindenskov fremhæver som meget vigtigt.

- Deres opgave er at formidle kontakten mellem LandboUngdom og landbrugsskolerne på Fyn. De sørger for, at der bliver lavet nogle arrangementer, hvor LandboUngdom kommer rundt på landbrugsskolerne og fortæller, hvad vi kan tilbyde og bidrage med. Det er jo trods alt blandt landbrugsskoleeleverne, at vi får de fleste nye medlemmer.

 

Som ny næstformand for regionen blev Andreas Damgaard fra Østfyns LandboUngdom valgt. Anders Lindenskov fortsætter som Regionsformand.

Læs også