V om fremrykning af miljøkrav: Det her kommer som en tyv om natten

Dybt nede i anmærkningerne til Finandlovsusspillet fremgår det, at regeringen allerede til næste år vil stille miljøkrav, der medfører op til 380.000 hektar målrettede efterafgrøder. Dybt skuffende, mener L&F-formand, Martin Merrild, mens fødevareministeren forsvarer beslutningen.

Det er på disse seks linjer i den supplerende tekst og anmærkning under Miljø- og Fødevareministeriet til Finanslovsforslaget for 2020 i punkt 65, side 82 ud af 244, at man pludselig kan læse, at regeringen fremrykker miljøkravene fra 2021 til 2020. - Det her kommer lidt som en tyv om natten, som er sneget lang ind i Finansloven uden man har fortalt om konsekvenserne af den, siger Troels Lund Poulsen, finansordfører for Venstre.

- Det stod der bare lige pludselig i finanslovsforslaget.

Sådan siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, der forklarer, hvordan det gik op for Landbrug & Fødevarer, at regeringen uden varsel eller forudgående dialog i 2020 fremrykker miljøkrav under den målrettede regulering, som det ellers først var planen, skulle indføres i 2021.

Til efteråret næste år er der nu udsigt til, at landbruget s

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også