Grøn rådgivning medvirker til solidt plus på bundlinjen hos Sagro

Rådgivningsvirksomheden Sagro kom ud af 2022 med et solidt overskud, blandt andet på grund af rådgivning på grønne områder.

Også 2022 bød på sorte tal på bundlinjen hos rådgivningsvirksomheden Sagro med et overskud på 11,8 millioner kroner. Det samlede overskud er en smule mindre end i 2021, hvor ejerforeningerne kunne trække 14,5 millioner kroner ud, men årsagen skal ikke findes i driften af virksomheden. 

- I 2021 havde vi stor medvind på investeringerne. I 2022 har vi ligesom de fleste andre tabt på disse, men selve driften i Sagro og datterselskaberne er derimod stormet frem, siger Torben Jensen, der er adm. direktør i Sagro. 

Virksomheden sætter rekord på omsætningen, der lander på 289 millioner kroner.Det er en forbedring af den hidtidige rekordomsætning fra 2020 med 9 millioner kroner. 

Her er der fremgang

Grunden til den eskalerende forretning skal dog ikke findes i en strøm af nye kunder, men derimod på fastholdelse og en pakke med bredere rådgivningstilbud. 

- Vi oplever en stor fremgang på rådgivning i forbindelse med energioptimering, solceller og vindenergi. Men også når det kommer til selskabs- og etableringsrådgivning er vi lykkedes med at skabe et miljø, hvor man tænker Sagro, hvis man vil kigge på selskabsstruktur eller ønsker at etablere sig som landmand, siger han. 

Fat i de unge

Hvis man ser på et bredt udsnit af kunderne i DLBR, har Sagro godt fat i den yngre generation. 

- Tal fra vores fælles DLBR-database viser, at vi ligger et godt stykke foran gennemsnittet i forhold til at rådgive den yngre generation af landmænd. Dette er vi utrolig stolte af, da det er et vigtigt punkt i vores strategi, men vores målsætning er selvfølgelig at kunne tiltrække endnu flere af den type kunder, siger Torben Jensen. 

Han fremhæver det gode samarbejde, som Sagro har med LandboUngdom og landbrugsskolerne i Danmark i den forbindelse.

Særdeles tilfreds formand

Bestyrelsesformand Sven Agergaard, er særdeles godt tilfreds med årets resultat, der økonomisk bidrager til det politiske arbejde, han og de øvrige foreningsmedlemmer arbejder med.

- I ejerforeningerne bag Sagro driver vi et stort lands- og lokalpolitisk arbejde til gavn for landbrugets produktionsvilkår, således der tages hensyn til både miljø, klima og økonomi. De ekstra ressourcer kommer til at bidrage direkte til det arbejde, lyder det fra Sven Agergaard, der også benytter anledningen til at sige en stor tak til Sagros knap 500 medarbejdere.

Overskuddet fra 2022 går direkte tilbage ejerforeningerne og medlemmerne.

Læs også