Gråkjær har vendt minus til plus

Med et overskud på 10 mio. kroner i 2019, har Gråkjær forbedret bundlinjen med næsten 50 mio. kroner.

ØKONOMI Med næsten 50 år i byggebranchen er man hos Gråkjær vandt til at konjunkturerne kan svinge. Det ses ikke mindst i forbindelse med det seneste årsregnskab, sammenlignet med det tilsvarende fra året før:

-  I det netop afsluttede regnskabsår har vi et overskud på over 10 mio. kroner i virksomheden, hvilket er en resultatfremgang på næsten 50 mio. kroner i forhold til året før, konstaterer John Gråkjær, der er stifter af den familieejede Gråkjær Holding-koncern.

Landbrugsbyggeri var i mange år Gråkjærs omdrejningspunkt og fundament, men i dag er aktiviteterne spredt over flere segmenter og brancher.

- Vi budgetterer med lidt over en halv mia kroner i omsætning i det nye regnskabsår. Det er vigtigt, at vi har fokus på indtjeningen frem for på høj omsætning. Vores ordrebeholdning og pipeline ser fornuftig ud, så jeg er sikker på, at vi får et år med mange interessante byggesager, forudsiger en tilfreds John Gråkjær.

Virksomheden har, siden den blev grundlagt for 47 år siden, opført mere end 4.500 projekter i det meste af Nordeuropa. Der er i Gråkjær Holding-koncernen godt 100 medarbejdere med kompetencer inden for byggedesign, konstruktion og projektledelse. Nettoomsætningen rundede i det seneste regnskabsår 575 mio. kroner med et resultat på præcist 10,6 mio. kroner.

jba

Læs også