Nye produktionsledere fra Gråsten

Et nyt hold Produktionsledere er netop dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole. Tirsdag den 25. januar blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole.

Gråsten - Legatmodtagere.jpg
I forbindelse med dimissionsfesten for Produktionslederne på Gråsten Landbrugsskole blev der uddelt to legater og en boggave. Lykke Lerche Holm og Casper Schjøtt Johannsen, (tv), fik hver tildelt et leget på 5.000 kroner fra Grænsefonden og Jakob Alsina Lund, (th), fik tildelt en boggave fra foreningen ”Gråsten Elever”

Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til Produktionslederne:

- Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold har formået at arbejde meget seriøst og målrettet, samtidig med at I har haft det fantastisk godt med hinanden – både i skoletiden og i fritiden. Jeres særdeles flotte eksamensresultater viser at læring og sammenhold er gået op i en højere enhed for jer.

Forstander Bjarne Ebbesen sagde i hans tale:

- Vi har været utroligt glade for jer og det skyldes ikke mindst jeres evne til at spille hinanden gode i klassen. Men I har også gået forrest i forhold til resten skolen med hensyn til at arrangere og deltage i arrangementer uden for skoletiden. Vi er stolte af jer – ikke bare på skolens vegne, men faktisk på hele erhvervets vegne, så er I nogle rigtig gode rollemodeller.

Eget landbrug på skolen

Til Gråsten Landbrugsskole hører en gård med 230 hektar, 190 malkekøer, 350 søer og et mindre hold frilandshøns.

Eleverne på grundforløbene bruger gården rigtig meget i undervisningen til at afprøve og lære grundlæggende arbejdsopgaver, og de ældre elever og studerende bruger ofte data fra skolens gård i den teoretiske undervisning.

Forstanderen glæder sig over, at dette års studerende på Produktionslederuddannelsen har arbejdet med en realistisk investeringsplan i skolens kostald:

- Vi synes, at det er ekstra sjovt, når de studerende kan arbejde med en konkret investeringsplan på gården med afsæt aktuelle problemstillinger. Så før jul fik de studerende til opgave at vurdere om en investering på tre millioner i et fuldautomatisk fodringsystem til køerne ville være en god eller dårlig investering. Resultatet af deres arbejde blev fremlagt for skolens bestyrelse, der kunne godkendte projektet på baggrund af de studerendes grundige arbejde.

Legater uddelt

I forbindelse med dimissionsfesten for Produktionslederne på Gråsten Landbrugsskole blev der uddelt to legater og en boggave. Lykke Lerche Holm og Casper Schjøtt Johannsen fik hver tildelt et leget på 5.000 kroner fra Grænsefonden og Jakob Alsina Lund fik tildelt en boggave fra foreningen ”Gråsten Elever”

Halvdelen af holdet har allerede fået ansættelse i landbruget og den anden halvdel er startet på Agrarøkonomuddannelsen den 1. februar på Gråsten Landbrugsskole.

Produktionsledere – Gråsten - 2022

De nyuddannede produktionsledere fra Gråsten: Andreas Dollerup Rasmussen, Bovrup, Aabenraa, Mathias Skovlund Matthiesen, Årre, Laust Vejrup Sørensen, Skærbæk, Jonas Berdiin Iwersen, Frøslev, Padborg, Morten Wolter Meine, Goldbæk, Agerskov, Michael Binnerup, Terpager, Bramming, Emil Jepsen Kjær, Rødding, Jack van Puijenbroek, Landeby, Løgumkloster, Lykke Lerche Holm, Stenderup, Rødding, Jannick Thomsen, Bov Mark, Bylderup-Bov, Kasper Schøtt Johannsen, Varming, Ribe, Patrick Olson Niemann, Bjolderup, Bolderslev, Nicolaj Oldrup Mikkelsen, Hellevad, Rødekro, Kasper Behrens Mathiesen, Løgumkloster, Morten Paasch Hansen, Drengsted, Skærbæk, Kasper Lykke Christensen, Bovrup, Aabenraa, Jakob Alsina Lund, Ballum, Bredebro, Jacob Schmidt, Ørsted, Sommersted, Rasmus Hell, Søderup, Rødekro.

 

Læs også