Vær opmærksom på varmen ved udlevering af grise

Man skal være ekstra opmærksom på grisene ved udlevering i sommervarmen, lyder det fra Danish Crown.

- Med høje temperaturer og solskin er det ekstra vigtigt, at dyrene også i udleveringen får nok vand. Det gælder i overdækkede udleveringsrum, hvor det kan blive ganske hedt. Grisene skal have adgang til vand, mens de venter på at blive hentet, og det gælder uanset om det er dag eller nat, når de bliver gjort klar til afhentning.

Sådan lyder opfordringen fra Danish Crown i en meddelelse til sine svineandelshavere.

- For ikke-overdækkede udlevering gælder det, at man ikke skal lukke grise ud i direkte sollys før umiddelbart inden afhentning. For udleveringsvogne gælder det, at de skal stilles i skygge, og grisene skal have adgang til vand, skriver slagteriselskabet.

Mindre læs

For at sikre dyrevelfærden i forbindelse med transport vil Centralplanlægningen i Danish Crown reducere læsstørrelsen i de varmeste timer.

Det betyder, at transporter med eftermiddagsaflæsning i de varmeste områder vil være reduceret med op til 10 procent, så høje temperaturer i lastbilen undgås.

- Vi opfordrer til at holde kontakt med Centralplanlægningen, så man kan koordinere udleveringen med tidspunktet for afhentning, lyder det fra Danish Crown.

Læs også