Godt tilfreds med klimastalde og slagtegrisestald i rundbue-konstruktion

Grisestalde i rundbue-konstruktion er hurtigere at vaske på grund af de glatte flader, lyder det fra nordjysk griseproducent. Han vurderer, at staldene sagtens kan holde i 30 år.

- Grisene trives fint i rundbue-klimastaldene. Sundheden og tilvæksten er normal, fortæller Claus Budolfsen. Den klassiske undertryksventilation med vægventiler i siderne og udsugning i toppen fungerer rigtig godt i rundbue-grisestaldene. Der er cirka fem meter til kip. Claus Budolfsen fortæller, at der ikke dannes kondens inde i rundbue-grisestaldene. Og han føjer til, at staldene er væsentligt nemmere og hurtigere at vaske end traditionelle stalde på grund af de glatte flader. Det var ikke mindst den lavere byggepris, der fik Claus Budolfsen til at vælge råbygninger i rundbue-konstruktion, da han i 2018 fik bygget syv klimastalde og en slagtegrisestald.

Det var ikke mindst den lavere byggepris, der fik Claus Budolfsen til at vælge råbygninger i rundbue-konstruktion, da han i 2018 fik bygget syv nye klimastalde med 800 stipladser i hver samt en slagtegrisestald med 400 stipladser.

Staldene er indrettet i fire rundbue-råbygninger.

Sammen med sønnen Jesper Budolfsen driver Claus Budolfsen I/S Houstrupgaard ved Tårs i Vendsyssel.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også