Mist ikke miljøtilladelsen ved en midlertidig pause med grise i stalden

Overvejer du et midlertidigt stop i produktionen? Så har SvineRådgivningen et par gode råd, hvis du ønsker at opretholde miljøtilladelsen.

I disse tider kan det være svært at få enderne til at hænge sammen, og nogle overvejer derfor midlertidigt, at sætte søerne ud eller vente med at sætte nye dyr ind i slagtegrisestalden.

- Hvis du allerede er stoppet - midlertidigt - eller overvejer det, så er det vigtigt, at den nøjagtige dato noteres. Det kan blive vigtigt at kunne dokumentere den, når der igen skal dyr ind i staldene.

Det oplyser konsulent Annette Pihl Pedersen fra SvineRådgivningen i nyhedsbrevet SvineNyt fra september.

Oprethold miljøtilladelsen

- Hvis stalden står tom i mere end tre år (på datoen), så forsvinder din miljøtilladelse/godkendelse og retten til at have grise på adressen, oplyser Annette Pihl Pedersen.

For at opretholde tilladelsen skal der, ifølge konsulenten, dokumenteres en produktion svarende til 25 procent af den tilladte produktion.

- Såfremt det er en nyere afgørelse, der vedrører et produktionsareal, skal 25 procent af arealet have været driftsmæssigt udnyttet med en produktion på mindst 50 procent af det mulige på dette areal. Det kan derfor være hensigtsmæssigt at producere et enkelt hold grise med mellemrum for at opretholde tilladelsen, lyder anbefalingen fra Annette Pihl Pedersen i nyhedsbrevet.

 

Læs også