bannerPos

Svineproducenter efterlyser dygtigere ledelse i Danish Crown

Svineproducenterne efterlyser en dygtigere ledelse i Danish Crown, men landsforeningens formand, Kim Heiselberg, ønsker ikke den nuværende ledelse fuldstændig skiftet ud, siger han. Foto: Landsforeningen af Danske Svineproducenter

Lasse Ege Pedersen

21-06-2019 09:13
Hos Danske Svineproducenter mener man, at Danish Crown lige nu er inde i en dødsspiral, da selskabet ikke kan hamle op med den tyske notering. Formand for foreningen kræver nytænkning fra Danish Crown.

I den seneste periode har der ved flere lejligheder floreret rygter om, at der mangler grise på Danish Crowns slagterier. Medarbejdere på slagterier er sendt hjem, da der ikke har været noget at lave.

Ifølge Finans som nu har viderebragt rygterne, lyder det videre nu, at mediet erfarer, at Danish Crown kan blive tvunget til at lukke et slagteri som følge af manglen på slagtesvin. Ifølge mediet er Danish Crowns ledelse netop nu i gang med at analysere situationen og ventes at træffe en beslutning i første halvdel af juli.

At der mangler slagtesvin bliver forklaret med, at selvom Danish Crown i den seneste tid har hævet noteringen, så har især de tyske slagterier hævet afregningen i et endnu højere tempo. Det betyder, at eksporten af smågrise til Tyskland bliver øget.

Få vendt skuden

Hos producentforeningen Dansk Svineproducenter bliver den aktuelle situation kaldt for en dødsspiral af foreningens formand, Kim Heiselberg. I en pressemeddelelse lyder det – bemærkelsesværdigt – at den onde cirkel kalder på nytænkning i Danish Crown og en ledelse, der er langt dygtigere end den nuværende.

- Det er afgørende, at Danish Crown, der har en så dominerende stilling på det danske marked, og som er så afgørende for alle danske svineproducenter, får vendt skuden nu. Det er ikke et øjeblik for tidligt, siger han.

På grund af travlhed på Heiselbergs bedrift i går formiddag lykkedes det kun Effektivt Landbrug at få en kort uddybende kommentar fra formanden. Han understregede her, at det, at han i pressemeddelelsen kalder på en ledelse, der er dygtigere end den nuværende, ikke er lig med, at han ser den nuværende ledelse fuldstændig skiftet ud.

Glidende afvikling

I pressemeddelelsen fra Danske Svineproducenter lyder det:

- I årevis har den pris, som slagteriet (Danish Crown, red.) har formået at betale danske svineproducenter, ikke gjort det rentabelt at producere slagtesvin i Danmark. Derfor har der ikke været de investeringer i nye anlæg, vi alle kunne ønske os. I stedet lukker gamle nedslidte anlæg, og smågrisene bliver i stigende omfang solgt sydpå, forklarer Kim Heiselberg, der understreger, at det er en udvikling, som svineproducenterne brændende ønsker vendt.

- Hvis vi ikke får vendt den onde cirkel, er det i værste fald en glidende afvikling af dansk slagtesvineproduktion, hvilket vi naturligvis ikke ønsker, lyder det fra Kim Heiselberg.

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next