bannerPos

Svineproducenter efterlyser dygtigere ledelse i Danish Crown

Svineproducenterne efterlyser en dygtigere ledelse i Danish Crown, men landsforeningens formand, Kim Heiselberg, ønsker ikke den nuværende ledelse fuldstændig skiftet ud, siger han. Foto: Landsforeningen af Danske Svineproducenter

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
21-06-2019 09:13
Hos Danske Svineproducenter mener man, at Danish Crown lige nu er inde i en dødsspiral, da selskabet ikke kan hamle op med den tyske notering. Formand for foreningen kræver nytænkning fra Danish Crown.

I den seneste periode har der ved flere lejligheder floreret rygter om, at der mangler grise på Danish Crowns slagterier. Medarbejdere på slagterier er sendt hjem, da der ikke har været noget at lave.

Ifølge Finans som nu har viderebragt rygterne, lyder det videre nu, at mediet erfarer, at Danish Crown kan blive tvunget til at lukke et slagteri som følge af manglen på slagtesvin. Ifølge mediet er Danish Crowns ledelse netop nu i gang med at analysere situationen og ventes at træffe en beslutning i første halvdel af juli.

At der mangler slagtesvin bliver forklaret med, at selvom Danish Crown i den seneste tid har hævet noteringen, så har især de tyske slagterier hævet afregningen i et endnu højere tempo. Det betyder, at eksporten af smågrise til Tyskland bliver øget.

Få vendt skuden

Hos producentforeningen Dansk Svineproducenter bliver den aktuelle situation kaldt for en dødsspiral af foreningens formand, Kim Heiselberg. I en pressemeddelelse lyder det – bemærkelsesværdigt – at den onde cirkel kalder på nytænkning i Danish Crown og en ledelse, der er langt dygtigere end den nuværende.

- Det er afgørende, at Danish Crown, der har en så dominerende stilling på det danske marked, og som er så afgørende for alle danske svineproducenter, får vendt skuden nu. Det er ikke et øjeblik for tidligt, siger han.

På grund af travlhed på Heiselbergs bedrift i går formiddag lykkedes det kun Effektivt Landbrug at få en kort uddybende kommentar fra formanden. Han understregede her, at det, at han i pressemeddelelsen kalder på en ledelse, der er dygtigere end den nuværende, ikke er lig med, at han ser den nuværende ledelse fuldstændig skiftet ud.

Glidende afvikling

I pressemeddelelsen fra Danske Svineproducenter lyder det:

- I årevis har den pris, som slagteriet (Danish Crown, red.) har formået at betale danske svineproducenter, ikke gjort det rentabelt at producere slagtesvin i Danmark. Derfor har der ikke været de investeringer i nye anlæg, vi alle kunne ønske os. I stedet lukker gamle nedslidte anlæg, og smågrisene bliver i stigende omfang solgt sydpå, forklarer Kim Heiselberg, der understreger, at det er en udvikling, som svineproducenterne brændende ønsker vendt.

- Hvis vi ikke får vendt den onde cirkel, er det i værste fald en glidende afvikling af dansk slagtesvineproduktion, hvilket vi naturligvis ikke ønsker, lyder det fra Kim Heiselberg.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.

Ny modtageplads i Høng

DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.
Side 1 af 1850 (36993 artikler)Prev1234567184818491850Next