bannerPos

Svineproducenter efterlyser dygtigere ledelse i Danish Crown

Svineproducenterne efterlyser en dygtigere ledelse i Danish Crown, men landsforeningens formand, Kim Heiselberg, ønsker ikke den nuværende ledelse fuldstændig skiftet ud, siger han. Foto: Landsforeningen af Danske Svineproducenter

Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
21-06-2019 09:13
Hos Danske Svineproducenter mener man, at Danish Crown lige nu er inde i en dødsspiral, da selskabet ikke kan hamle op med den tyske notering. Formand for foreningen kræver nytænkning fra Danish Crown.

I den seneste periode har der ved flere lejligheder floreret rygter om, at der mangler grise på Danish Crowns slagterier. Medarbejdere på slagterier er sendt hjem, da der ikke har været noget at lave.

Ifølge Finans som nu har viderebragt rygterne, lyder det videre nu, at mediet erfarer, at Danish Crown kan blive tvunget til at lukke et slagteri som følge af manglen på slagtesvin. Ifølge mediet er Danish Crowns ledelse netop nu i gang med at analysere situationen og ventes at træffe en beslutning i første halvdel af juli.

At der mangler slagtesvin bliver forklaret med, at selvom Danish Crown i den seneste tid har hævet noteringen, så har især de tyske slagterier hævet afregningen i et endnu højere tempo. Det betyder, at eksporten af smågrise til Tyskland bliver øget.

Få vendt skuden

Hos producentforeningen Dansk Svineproducenter bliver den aktuelle situation kaldt for en dødsspiral af foreningens formand, Kim Heiselberg. I en pressemeddelelse lyder det – bemærkelsesværdigt – at den onde cirkel kalder på nytænkning i Danish Crown og en ledelse, der er langt dygtigere end den nuværende.

- Det er afgørende, at Danish Crown, der har en så dominerende stilling på det danske marked, og som er så afgørende for alle danske svineproducenter, får vendt skuden nu. Det er ikke et øjeblik for tidligt, siger han.

På grund af travlhed på Heiselbergs bedrift i går formiddag lykkedes det kun Effektivt Landbrug at få en kort uddybende kommentar fra formanden. Han understregede her, at det, at han i pressemeddelelsen kalder på en ledelse, der er dygtigere end den nuværende, ikke er lig med, at han ser den nuværende ledelse fuldstændig skiftet ud.

Glidende afvikling

I pressemeddelelsen fra Danske Svineproducenter lyder det:

- I årevis har den pris, som slagteriet (Danish Crown, red.) har formået at betale danske svineproducenter, ikke gjort det rentabelt at producere slagtesvin i Danmark. Derfor har der ikke været de investeringer i nye anlæg, vi alle kunne ønske os. I stedet lukker gamle nedslidte anlæg, og smågrisene bliver i stigende omfang solgt sydpå, forklarer Kim Heiselberg, der understreger, at det er en udvikling, som svineproducenterne brændende ønsker vendt.

- Hvis vi ikke får vendt den onde cirkel, er det i værste fald en glidende afvikling af dansk slagtesvineproduktion, hvilket vi naturligvis ikke ønsker, lyder det fra Kim Heiselberg.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next