Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro.

Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Der er fortsat god efterspørgsel på det tyske smågrisemarked, men prisfaldet på det tyske slagtesvinemarked i de seneste uger forhindrer en prisstigning i de vigtigste tyske smågrisenoteringer. I Holland og Danmark er situationen imidlertid lidt anderledes. Hér regner markedsinteressenterne med snart stigende europæiske slagtesvinenoteringer, hvilket resulterer i, at smågrisenoteringerne allerede stiger i disse lande. 

Tönnies i Tyskland bekræfter de positive udsigter på grisemarkedet. Virksomheden skriver på slagteriets hjemmeside, at den kinesiske nytårsfest er begyndt og slutter den 8. februar. Tönnies er optimistisk i forhold til, at efterspørgslen i Asien igen vil stige efter festaktiviteterne. På det europæiske hjemmemarked er priserne imidlertid under pres. Prisen for hele slagtekroppen er faldet med yderligere 7 cent i den seneste slagteuge, men markedsinteressenterne går ud fra, at priserne for grisekød nu vil stabilisere sig. Nye prispositive impulser forventes først i løbet af februar måned.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 71,00 euro (566 kr. inkl. vægtregulering), skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

Læs også