Hver ny kunde udløser seks kvadratmeter nye faunastriber

Faunastriber er et projekt, hvor lokale landmænd i samarbejde med grønne organisationer og kommuner etablerer levesteder i og ved marken til gavn for insekt- og dyrelivet.

- I samarbejde med landmænd og kommuner har vi de senere år etableret flere hundrede kilometer faunastriber for både landmænd, skovejere, boligforeninger osv., siger Rasmus Filsø Løbner, der er natur- og vildt rådgiver hos Sagro.

Nu har den jyske energivirksomhed Strømlinet fået øjnene op for faunastriberne, og tilbudt at sponsorerer projektet med seks kvadratmeter faunastribe for hver ny kunde, virksomheden får i 2022.

Både Strømlinet og Sagro er meget stolte af det nye samarbejde, og vil arbejde fokuseret på at etablerer de nye faunastriber de steder, hvor det naturmæssigt giver bedst mening, så fugle, insekter og pattedyr i det åbne land dermed tilgodeses.

- Strømlinet har valgt at støtte etableringen af Faunastriber fordi vi mener, at det er vigtigt at bakke op om biodiversiteten i den danske natur. Faunastriber giver os mulighed for at gøre en grøn forskel i de lokalområder hvor også vores kunder bor. Dermed støtter vi et initiativ der er både synligt og håndgribeligt, og vi ser frem til godt samarbejdet med Sagro omkring projektet, siger adm. direktør i Strømlinet, Magnus Thomsen.

Se mere om projektet på www.fauanstriber.dk eller via Strømlinets hjemmeside www.stromlinet.dk/baeredygtighed.

Læs også