Franske majsfrø til dansk kvægfoder

Frøvirksomheden MAS Seeds er blandt Europas største udbydere af majsfrø, og har flere sorter på markedet i Danmark, hvoraf flere også indgår i egne, som landforsøg.

Flere af virksomhedens sorter er med i både egne lokale, som i landsforsøg her i Danmark. Og i de seneste ti år har danske landmænd kunnet vælge mellem flere majssorter hos MAS Seeds, der er et datterselskab under den franske frøkoncern Maisadour.

Foruden majs, er MAS Seeds også stærke og leveringsdygtige indenfor raps samt efterafgrøder, og i Danmark er det konsulent Carsten Paulsen, Rødekro, der sammen med Hans-Wilhelm Thomsen, repræsenterer MAS Seeds.

Og på få år er det lykkedes at få MAS Seeds frø introduceret i Danmark, hvor de har fundet vej ind hos de etablerede udbydere på markedet:

- Vi har seks sorter i landsforsøg, ligesom ATR og DLG har sorter fra os i deres sortiment. Senest har vi også lavet aftale med Hornsyld Købmandsgaard, forklarer Carsten Paulsen, der tilføjer, at man også i eget regi kører forsøg lokalt ude hos danske landmænd – i blandt andet Bolderslev, Bylderup-Bov samt længere oppe i landet i Farsø.

Stærke sorter

Det er især blandt de tidlige som middeltidlige sorter, at MAS Seeds har flere stærke sorter i sit sortiment.

Hans-Wilhelm Thomsen fremhæver blandt andet sorterne MAS 75.B, MAS 8.F og MAS 10.A blandt de sorter, der er gode universalsorter til både kolbemajs som hele planter. Sidstnævnte tilbydes tillige i en speciel »Bio«-udgave til økologer.

- I år har været et tørt år, som har påvirket majsen generelt. Vores sorter er gode til at holde sig grønne med god modning, forklarer Carsten Paulsen og Hans-Wilhelm Thomsen.

I alt består sortimentet for sæson 2022/2023 af 13 sorter, hvoraf der er flere nye sorter imellem, der alle kan leveres til kommende sæson.

Erfaring og vejledning

Der ligger ikke mindre en 60 års erfaring med majsdyrkning bag franske frøkoncern Maisadour, hvoraf datterselskabet MAS Seeds tyske afdeling står for leveringen af majsfrø til det danske marked.

Foruden salg af frø til majs, raps og efterafgrøder, tilbyder man hos MAS Seeds også på andre services som sorts- og dyrkningsrådgivning og elektroniske høstprognose-modeller.

Sidstnævnte i forbindelse med App-programmet NutriPlus SAT Service, hvor en app gør det muligt at få en høstprognose via programmet, der kombinerer vejrtjeneste og høst.

- Og det er ikke kun høsttidspunkt, som programmet hjælper med. Det kan også vejlede om eksempelvis sprøjtning og vandingsbehov, slutter Carsten Paulsen.

Se mere på www.masseeds.de

Læs også