bannerPos

Økologien giver både udfordringer og frihed

Niels Thing har siden 2017 drevet økologisk svineproduktion med 350 årssøer og produktion af 9000 smågrise på Krarup Landbrug i Tistrup i et I/S sammen med Mogens Winther Andersen. Fotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
27-06-2020 13:35
Efter 13 år som driftsleder i en konventionel svineproduktion skulle interessen for økologien prøves af og gerne uden at stå alene med ejeransvaret. Drømmen blev indfriet i 2017, hvor Niels Thing indgik fælles ejerskab om Krarup Landbrug I/S i Tistrup sammen med Mogens Winther Andersen.

Niels Thing driver økologisk svineproduktion med 350 årssøer og produktion af 9000 smågrise på Krarup Landbrug i Tistrup i et I/S sammen med Mogens Winther Andersen, hvor Mogens fortrinsvis står for driften af de 160 planteavl, mens Niels tager sig af soholdet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Anden etape af massescreening bliver nu sat i gang

Sidste år blev den første del af en massescreening af grundvandet gennemført. Nu kommer den næste del, hvor grundvandet skal undersøges for cirka 100 pesticider og nedbrydningsprodukter.

Danish Crown møder kritik af klimakampagne

Forbrugerrådet Tænk og tænketanken Concito er gået Danish Crowns store reklamekampagne om det klimavenlige svinekød efter i sømmene og finder den vildledende.

Tyskland bygger hegn til Polen efter tre nye ASF-tilfælde

Brandenburg bygger et hegn ved grænsen til Polen for at afværge ASF-smittefare.

Høj aktivitet - men lave minkpriser

Årets sidste minkauktion er i fuld gang hos Kopenhagen Fur, og selv om priserne er på et lavt niveau, er der glæde over aktiviteten hos bestyrelsesformand Tage Pedersen.

Danva svarer igen på spildevandskritik: - Gammeldags tænkning

Kritikken af, at spildevand fra rensningsanlæg og overløb påvirker fjordene med store mængder organisk stof, er forfejlet, mener Danva, der er interesseorganisation for de danske drikkevands- og spildevandsselskaber.

- Vi har været naive og gået glip af rigtig mange penge

Knap 1.000 leverandører af biogas har samlet sig i en ny, landsdækkende forening. Dermed får leverandørerne et mere ligeværdigt forhold til de store energiselskaber, som de forhandler kontrakter med, mener foreningens formand Erling Christensen.
Side 1 af 1929 (38577 artikler)Prev1234567192719281929Next