bannerPos

30 er tilmeldt lederuddannelse

Asmildkloster Landbrugsskole betegner det som en succes, at 30 personer begynder på produktionslederuddannelsen.
06-08-2019 18:15

Asmildkloster Landbrugsskole betegner det som en succes, at 30 studerende begynder på produktionslederuddannelsen den 2. september i år.

- Det tegner godt for rekrutteringen af nye ledere til Danmarks landbrug, at interessen for uddannelse og udvikling er stor blandt de yngre kræfter. Landbrugets lederuddannelse som produktionsleder og agrarøkonomuddannelsen giver et solidt fundament for at etablere, drive og udvikle et landbrug som ansat leder eller ejerleder, siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen.

Lars Møgelbjerg Andersen oplyser, at der stadig er få pladser på selve produktionslederuddannelsen, hvis man ønsker at tilmelde sig.

Personlig udvikling

Ifølge forstanderen så er det skolens erfaring, at uddannede landmænd søger en uddannelse, der er praksisorienteret, og hvor der er mulighed for personlig udvikling i tæt samarbejde med underviserne og erhvervet.

- En lederuddannelse i Landbruget skal udvikle den enkelte landmand. Det er landmandens viden, færdigheder og holdninger i den daglige praksis, der kan flytte noget. Der kræves personlige kompetencer i top, uanset hvilke mål og drømme der driver den enkelte studerende, siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen.

aldo

Åbent hus landet over

I denne weekend og de kommende weekender afholdes en række åbent-hus-arrangementer hos din lokale maskinhandler.

- Vi afventer politiets undersøgelse

Vi afventer politiets undersøgelse, siger Kim Heiselberg i kølvandet på en artikel i Avisen Danmark, hvor en blodprøve i en besætning under det såkaldte røde kontrolsystem (det vil sige en avls- eller opformeringsbesætning) skulle have været testet for PRRS, men hvor analysen angiveligt blev aflyst af en ledende medarbejder i Seges.

Minister vil styrke kontrol af dyrlæger

Et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder skal være uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen nu styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne efter et tilfælde, hvor anmeldepligten af husdyrsygdomme muligvis er blevet tilsidesat. Det konkrete forhold er anmeldt til politiet.

Femte år i træk med BNP-vækst på over 2 procent

Den danske økonomi er i topform, men corona-virusudbruddet kan give en vækstpause, vurderer Nykredit.

Dambruger sælger nu sit livsværk

Hellevad Mølles Dambrug i Sønderjylland er sat til salg. For det unge par, der vil arbejde med dyr og fødevareproduktion, er det et billigt alternativ til et landbrug. Positivt dækningsbidrag fra dag ét.

Årets Gartner 2020

Årets Gartner er kåret og det blev Lotte og Henrik Christensen, der er anden generation på Gunnar Christensens Planteskole, som blev grundlagt i 1962.

Stor forskel på tysk og dansk vedligeholdelse af vandløb

Et dronefoto af to nabomarker – en dansk og en tysk – gør det tydeligt, at der er forskel på afvandingsmulighederne i de to lande.

Vær klar, hvis eksporten lukker midlertidigt

Specielt producenterne af 30 kilos grise til udlandet bør forholde sig til risikoen for en midlertidig nedlukning af eksporten, hvis Tyskland for afrikansk svinepest. Men gå ikke i panik, lød det fra formanden for svineproducenterne i VKST på årsmøde.
Side 1 af 1782 (35623 artikler)Prev1234567178017811782Next