Dalum uddanner sit første hold EUX Landmand

En helt ny slags landmænd forlader i år Dalum Landbrugsskole. På hovedet har de en studenterhue og i hånden har det et EUX-eksamensbevis, hvilket er beviset på, at de har gennemført både en gymnasial eksamen og en erhvervsuddannelse.

20-årige Christian Orthmann er en af de 11 elever, der nu kan kalde sig EUX Landmand.
- Jeg har valgt EUX Landmand, fordi det er en uddannelse, der har mange muligheder. Det er en virkelig bred uddannelse, vi kan jo alt, når vi er færdige her. Vi kan læse videre på universitetet, eller vi kan tage ud at arbejde og bruge den faglige viden, vi har fået på skolen, siger Christian Orthmann.
Han rejser efter sommerferien til Tyskland, hvor han har fået arbejde indtil foråret 2019. Derefter går turen videre til Canada.
- Det har været så sjovt at gå her på skolen. Der er virkelig et godt miljø, og når man bor på skolen, er ens venner altid omkring en. Det betyder jo meget. Når de sidder og laver lektier, så går man jo også selv i gang med at lave lektier. Det har været rigtigt godt, siger han.
Klassekammeraten Pia Nordstrøm Knudsen har andre planer for fremtiden.
- Jeg har søgt ind på Aarhus Universitet på agrobiologi, som er en ret ny uddannelse. De arbejder meget med bæredygtighed, og det synes jeg er ret spændende, siger Pia Nordstrøm Knudsen.
Også hun fremhæver det gode studiemiljø, men lægger heller ikke skjul på, at man skal være parat til at bestille noget.
- Det har været hårdt, men det har også været det værd. Der har været så godt kammeratskab. Der har været mange lektier, men vi har været gode til at hjælpe hinanden igennem, siger Pia Nordstrøm Knudsen.
 

Læs også