Madskolerne får igen stor donation fra Landbrugslotteriet

Overskudsmidler fra Landbrugslotteriet på 1,2 millioner kroner skal gå til lærerige madoplevelser for børn på madskoler.

Landbrugslotteriet vil støtte madskoler med 1,2 millioner kroner. Formålet med skolerne er at invitere børn ind i skolekøkkenerne for at blive klogere på råvarer, madkultur og tilberedning.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

- Det, vi spiser, har en kæmpe betydning for både vores sundhed og vores klode. Og madskoler er en fantastisk aktivitet, som drives af mange gode frivillige kræfter, der giver deres madglæde videre til næste generation, siger Rasmus Prehn, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, og fortsætter:

- Selv små ændringer for den enkelte kan gøre en stor forskel for klimaet, hvis vi er mange, der gør det. Og så er det heldigvis sådan, at det, der er sundt for klimaet, også er sundt for os. Jeg håber, at vi med det her bidrag kan sørge for, at endnu flere børn kan komme på en madskole.

Afgørende støtte for Madskolerne

Foreningslivet har de seneste år haft svære kår og netop nu opleves særligt udfordringer med at få frivillige tilbage til foreningslivet. Det gælder også foreningen 4H, der står bag Madskolerne. 

- Ministerens besked om, at vi modtager 1,2 millioner kroner er en kæmpe gave. Det giver os først og fremmest sikkerhed for, at vi kan fortsætte arbejdet med madskoler og kæmpe videre med at rekruttere frivillige, der vil gøre en positiv forskel for børns madmod og madglæde, siger Henrik Dalum, formand for 4H, og fortsætter:

- Og så giver det os mulighed for at gøre lidt ekstra ud af, at Madskoler til næste år har 20 års jubilæum.

Donation til Madskolerne

- Landbrugslotteriets overskud går til henholdsvis Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri; Landbrug & Fødevarer samt Justitsministeriet. 

- I år er der i alt blevet uddelt 7,5 millioner kroner, som går til projekter som 4H’s Madskoler, Spor, Åbent Landbrug og Dyrenes Beskyttelse Vagtcentral.

- 4H har cirka 3.000 medlemmer og driver en række frivillige aktiviteter over hele landet. Madskoler i sommer- og efterårsferien er skabt i et ikke-kommercielt samarbejde med Rema 1000 og Landbrug & Fødevarer. Siden Madskolers start i 2004 har knap 30.000 børn været på Madskole.

Mange flere madoplevelser til børn

Gitte Tvilling, der er direktør for Landbrugslotteriet, glæder sig over at kunne fortsætte samarbejdet omkring Madskoler.

- Hos Landbrugslotteriet ønsker vi at indgå som en aktiv samarbejdspartner, når det gælder de aktiviteter, vi støtter. Madskoler er en skøn aktivitet, og jeg er fuld af beundring over de mange frivillige, som bruger uger af deres fritid på at give børn sjove og lærerige madoplevelser. Det er jeg stolt over at kunne være med til at understøtte, siger hun.

Læs også