bannerPos

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Niels Rasmussen fra Spjellerupgard ved Næstved er en af dem, der står til at blive ramt af det høje indsatsbehov ved Smålandsfarvandet.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
06-06-2020 07:27
Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

En af de 190 landmænd, der bliver berørt af kravet om massiv reduktion af kvælstof til den åbne del af Smålandsfarvandet er Niels Rasmusen fra Spjellerupgard ved Næstved. I forhold til niveauet i 2012 skal udledningen mere end halveres til vandområdet.

Landmanden er dog forholdsvis rolig.

- Jeg betragter det her som en fejl. Jeg kan jo ikke reducere for en udledning, som ikke er der. Vi afvander ud til et vådområde, som sådan set fjerner al kvælstof ud til Smålandsfarvandet, siger han.

Vådområdet er på 42 hektar, hvoraf de 38 hektar tilhører Niels Rasmussens bedrift. Landmanden har altså selv allerede gjort en stor indsats for at være med til mindske udledningen fra området.

- Og jeg har heller intet imod efterafgrøder i det omfang, som det passer ind i sædskiftet. Herfra sår vi alt det, som vi kan, siger han.

Undrer sig

Han fortæller, at han finder det underligt, at der tilsyneladende er behov for så stor en reduktion til Smålandsfarvandet, som det er tilfældet. Farvandet er forbundet med Østersøen.

- Jeg tænker, at det her må være en administrativ fejl. Bliver det her gennemført, så er der dog ingen tvivl om, at vi skal nedlægge vores landbrug. Det er i hvert fald svært at have et landbrug, hvis det meste af af jorden skal lægges brak, lyder det.

Men det må da være stressende et eller andet sted ikke at vide, om man overhovedet kan fortsætte med at have landbrug om bare ganske få år?

- Selvfølgelig er jeg lidt rystet over det, men jeg er så rystet over det, at jeg faktisk ikke er rystet. Altså jeg tænker, at det her kun kan være en fejl.

- Det her så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt. Det her kan kun handle om, at der er nogle, der ikke har gennemgået deres beregninger, siger Niels Rasmussen.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

 

 

 

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next