Bigum: Ikke noget usædvanligt i Muurmann-millioner

Hvis man skal være et ordentligt firma, skal man leve op til de aftaler, man har indgået. Uanset hvor smertefulde de må være, mener Jens Bigum, der er medejer af DanBred.

Selv om daværende topchef i DanBred, Thomas Muurmann Henriksen blev tvunget til at trække sig fra sin post, efter at det kom frem, at han havde udsat fire kvinder for seksuel chikane i september 2021, fik han alligevel en bonus på 100.000 kro0ner samt løn til en fratrædelsesordning på i alt 6,8 millioner kroner.

Det er kommet frem i Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans, der har fået fat i en række interne dokumenter om sagen. 

Aftrædelsesordningen står i skarp kontrast til de beløb, som de forulempede kvinder modtog i kompensation. 

Tre af kvinderne fik et sted mellem 50.000 og 75.000 kroner mens den fjerde kvinde, der blev betegnet som det mest alvorlige offer fik et sted mellem en halv og en hel million kroner ifølge Finans.dk's oplysninger.

Men for Jens Bigum, der er en del af ejergruppen bag DanBred, er der ikke noget odiøst i Muurmann-ordningen.

- Et ordentligt firma overholder de aftaler, man har indgået, uanset om det er smertefuldt at gøre det. Sådan er spillereglerne. Jeg har været bestyrelsesmedlem i mange virksomheder, og hvis man skal være et ordentligt firma, skal man honorere de ting, man har indgået år forud og har skrevet ind, som er utænkelige, men som somme tider bliver en realitet, siger Jens Bigum til Finans.dk.

Ærgrelse hos L&F

Hos en anden af ejerne, Landbrug & Fødevarer, ærgrer områdedirektør Camilla Brehm Suhr, sig fortsat over hele forløbet.

- I Landbrug & Fødevarer havde vi helst set, at beslutningerne truffet i DanBred dengang havde været markant anderledes. Det gælder hele håndteringen af krænkelsessagerne såvel som omstændighederne for den adm. direktørs fratrædelse. Vi er i det efterfølgende forløb kun blevet yderligere bekræftet i, at der var behov for ændringer i såvel kultur som persongalleri hos DanBred, og at vi i L&F skulle have grebet ind langt tidligere, siger hun i en skriftlig kommentar til mediet. 

Læs også