Et opråb til alle I gamle

Af Søren Pelle, revisor Landbrugsrådgivning Syd

I slutningen af sommeren 2022 stoppede jeg hos Velas i Vissenbjerg efter godt 30 år. Det var en beslutning jeg gerne havde været foruden, men det kunne ikke være anderledes. Da jeg den formiddag forlod kontoret, væltede tankerne igennem hovedet på mig.

Hvad gør jeg nu?
Hvad skal der ske med alle mine kunder, hvad skal der ske med mig?
Hvor kan en + 60-årig mand som mig gå hen for at og søge et arbejde?
Man hører så meget om det såkaldte »grå guld« - er der vitterligt brug for det?

Alle disse selvreflekterende spørgsmål skulle nu for alvor stå sin prøve.

Jeg havde altid været »gift« med mit arbejde og mine kunder. Jeg havde bestemt ikke tænkt mig at gå på pension endnu, for det gør »man« da først, når man bliver gammel. Og jeg føler mig bestemt ikke gammel. Jeg tænkte, at det ikke nyttede noget at tude, og besluttede mig derfor at gribe fat i mit gamle netværk. Det viste sig at være en rigtig god ide.

For med mine mange år inden for branchen, samt mange erfaringer og kundekendskab, var der stadig behov for det »grå guld«.

Det har virkelig været svært at forlade de »gamle« kunder uden at have muligheden for at kunne tage ordentlig afsked, da de alle har betydet virkeligt meget for mig. Der har været kunder, som jeg har fulgt i hele min ansættelsestid, og derfor er jeg kommet virkeligt tæt på hele familien. Jeg har været heldig, at nogle af mine tidligere kunder efterfølgende har kontaktet mig, og valgt at følge med til min nye arbejdsplads, hvad jeg selvfølgelig er vildt glad for og håber, at endnu flere vil gøre. Til gengæld har jeg fået nye rammer, hvor jeg kan være de næste mange år.

Efter mere end 30 år i samme virksomhed, så kan det være svært at tro, at ting kan gøres anderledes. Men tro mig, det kan det, og det er bestemt spændende at være en del af. Landbrugsrådgivning Syd er mindre end Velas, men det er en arbejdsplads med højt til loftet. En arbejdsplads med frihed for den enkelte, og med fokus på kunden og det at lave regnskabet/opgaverne til en fair pris. Jeg er kommet 45 kilometer tættere på min arbejdsplads, og på den måde bidrager jeg nu også til klimaregnskabet. Samtidig er jeg blevet genforenet med ti af mine tidligere kollegaer fra det tidligere Centrovice nu Velas. Så til alle jer derude, ja der er også muligheder, efter man er fyldt 60.

Læs også