To landbrugsfirmaer indgår samarbejde

Agrisys A/S med base i Herning og Daltec A/S i Egtved har indgået officielt samarbejde

Det startede med en hyggelig snak på NutriFair mellem Mikael Kirk fra Agrisys A/S og Michael Dall fra Daltec A/S om et muligt produktionssamarbejde gennem den Daltec-ejede elektronikvirksomhed IMPC Solutions.

Nu er snakken kulmineret med en underskrevet kontrakt, hvor Daltec køber 25 procent af Agrisys, og de to firmaer indleder et visionært partnerskab på nogle specifikke områder indenfor fodring af grise og andre animalske produktionsgrene.

På det stærkt konkurrenceprægede marked for fodringsanlæg til grise er de to familieejede danske firmaer Daltec og Agrisys konkurrenter, og sådan bliver det ved med at være. Men på udviklingssiden om for eksempel elektronik og systemer vil de to firmaer arbejde sammen, og på eksportmarkederne vil deres respektive forhandlere kunne få tilgang til et bredere produktprogram.

Vilje til samarbejde

Der vil sikkert både være kunder og andre branchefolk, der umiddelbart ikke tror, at to leverandører med hver sit produktsortiment af fodringsanlæg til grise er i stand til at konkurrere på nogle områder og arbejde sammen på andre.

Det forstår de to involverede parter godt, men jo mere snakken fra NutriFair blev bearbejdet, des mere fandt man ud af, at kemien passede, visionerne stemte, og at synergierne kan komme begge parter til gode, når viljen til samarbejde eksisterer – også selvom man er konkurrenter med vandtætte skotter mellem den daglige drift.

- Der kan sagtens være projekter, hvor Daltecs produktprogram matcher kundernes behov på 90 procent af områderne, men hvor vi ved at købe de sidste 10 procent fra Agrisys kan tilbyde en 100 procent perfekt pakkeløsning, mener Michael Dall, der tilføjer:

- Omvendt vil Agrisys måske med fordel for eksempel kunne købe vores patenterede EasyFeed foderkasser til et af deres store totalprojekter og derved optimere den daglige drift der.

Værdiskabelse for kunderne

En af de helt store synergier er at udnytte de kompetencer, der ligger i elektronikselskabet IMPC Solutions, som er delvist ejet af Daltec.

IMPC designer og udvikler software til styreelektronik, protokol- kommunikation og cloud/app-løsninger til mange brancher – om det så er styringer til store skibsmotorer, adgangskontrol eller styringer til grisefodring er af mindre betydning.

Det er ikke fordi, at arbejdet med styringssystemer er nyt for hverken Agrisys eller Daltec. For eksempel har Agrisys udviklet en innovativ styringsplatform med navnet ConSys og det unikke koncept AutoPig, hvor vejedata linkes med fodringsstrategier. Og Daltec har f.eks. via deres Daltec System Manager og Feed Assistant Online+ givet griseproducenter mulighed for individuel tildeling af foderblandinger på stiniveau.

Mikael Kirk og Michael Dall er sikre på, at også kunderne får glæde af det nye partnerskab.

- Vigtigheden af data bliver en større og større del af landbrugets værdiskabelse, og specielt evnen til at bearbejde data og præsentere dem for griseproducenterne, så de får merudbytte af lokale data, er ekstremt vigtig. Med fælles styrke mellem Daltec, Agrisys og eksperterne i IMPC bliver vi i stand til både på kort og lang sigt at udvikle og producere innovativt dansk soft- og hardware. Dét vil være en fordel for kunderne og derfor selvfølgelig også for vores to firmaer, at vi kan udvikle og tilbyde den helt rigtige hardware og software til opgaven. Dét er den kombination af krop og hjerne, der gør den værdiskabende proces mulig.

Om Agrisys A/S

Agrisys A/S blev grundlagt i 2009 og har lige siden haft som mål at øge griseproducenternes effektivitet og dyrenes velfærd gennem individuelle løsninger indenfor fodringssystemer og avancerede managementløsninger. Firmaet har et meget bredt program og leverer en vifte af fysiske produkter, managementsystemer, rådgivning og projektering af staldsystemer og totalløsninger til griseproducenter i store dele af verden. Firmaet er hjemmehørende i Herning og har en afdeling i Spanien.

Se også www.agrisys.dk

Om Daltec A/S

Hos Daltec har man fokus på brugervenlige produkter og teknologi, driftssikkerhed og gennemtænkte løsninger til hverdagens udfordringer omkring fodring af grise, kvæg, fjerkræ og fisk. Det har man haft i over 45 år og står således på et solidt fundament af gennemprøvede mekaniske løsninger og innovative styringssystemer, der sælges i mange lande verden over. Daltec leverer også miljørigtige fodringsløsninger til onshore fiskeopdræt, hvilket er et interessant marked i vækst.

Firmaet er hjemmehørende i Egtved.

Se også www.daltec.com

Læs også