bannerPos

Foderstof har med succes ansat en landmand

DLG er godt tilfredse med deres nye medarbejder, Carsten Gregers Christensen, som har en fortid som selvstændig landmand.
14-09-2020 09:03

DLG´s HR-udviklingschef ser store fordel i, at afdelingen i Aars i Nordjylland har ansat en landmand.

Den 1. juli trak Carsten Gregers Christensen i arbejdstøjet hos DLG i Aars, hvor han er ansat som driftsmedarbejder.

Han er tidligere selvstændig landmand og var ikke i tvivl da han så stillingsannoncen hos DLG.

- Jeg er rigtig glad for mit job og føler mig heldig fortsat at have et arbejde med en stærk tilknytning til landbruget, da det jo er det, jeg allerhelst vil. Jeg lærer nyt hver dag og vokser med opgaverne og ansvaret. Som tidligere DLG-kunde er det spændende nu at være med på den anden side og blive klogere på, hvordan processerne foregår. Det giver mig en større forståelse for, hvorfor DLG gør, som de gør, siger Carsten.

Også ved DLG er man rigtig glad for sin nye medarbejder.

Ude i driften har vi brug for medarbejdere af en helt bestemt kaliber. Arbejdsopgaverne kræver mere afhængigt af årstiden. Derfor har vi i rekrutteringen til disse stillinger ekstra fokus på, om kandidaterne har forståelse for landmandens årscyklus, siger Heidi Bang Rasmussen, der som chef for HR-udvikling i DLG.

Og den forståelse har Carsten Gregers Christensen,

- At få medarbejdere ind, som har et indgående kendskab til landbruget, er bestemt en gevinst for os. Når man forstår landmandens hverdag, så ved man, at for eksempel høstsæsonen er en stor opgave, som man skal løfte i fællesskab, forklarer Heidi Bang Rasmussen.

Mange medarbejdere hos DLG har en tilknytning til landbrugserhvervet på den ene eller den anden måde. Men selvom kandidater har landbrugskendskab, udelukker det ikke nødvendigheden af, at de også skal besidde de rette kvalifikationer.

teba

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next