bannerPos

Privat svinerådgiver udvider

Praktisk konsulent Lizette Pilegaard (tv) og svinerådgiver Birgitte Bendixen er klar til at løse opgaver i svinebedrifter. Foto: Elite Opti
19-06-2019 13:11
Flere kunder og stigende efterspørgsel på privat, uafhængig svinerådgivning får svinerådgivningsfirmaet Elite Opti til at udvide.

Der er flere opgaver, end én konsulent kan løse, så nu er praktisk konsulent Lizette Pilegaard tilknyttet den private svinerådgivning Elite Opti.

Rådgivningen blev oprettet af Birgitte Bendixen, der siden den 1. august 2017 har drevet firmaet fra privatadressen i Gesten ved Vejen.

- Vi vil yde fem-stjernet eliterådgivning hele vejen rundt om både danske og udenlandske besætninger med landmanden i centrum, siger Birgitte Bendixen om samarbejdet.

Lizette Pilegaard omtales som en dygtig problemknuser med stor erfaring i farestalds-management. Hun brænder for at få det sidste med, uanset om hun arbejder med dødelighed i farestalden, implementering af faste rutiner i stalden eller andre opgaver i relation til soholdet, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Godt miljø i svinestaldene

- Nogle af mine stærke sider er oplæring af danske og udenlandske medarbejdere til arbejdet i svinestaldene, siger Lizette Pilegaard, og fastslår, at hendes hjertesag er at skabe et godt miljø uden stress i staldene, så både søer/grise og mennesker trives godt.

- Med Lizette Pilegaards kompetencer og mangeårige erfaring med opgaver og rådgivning i sostalden udgør vi et stærkt og dynamisk team, siger Birgitte Bendixen. Hun er sikker på, at samarbejdet med Lizette Pilegaard vil udløse en synergieffekt til gavn for Elite Optis kunder.

Birgitte Bendixens optimisme er bevaret, fra da hun tog springet fra lønmodtagerkulturen over i de selvstændiges rækker.

- Hvis vi skal tegne en kurve over udviklingen i min virksomhed, så bevæger kurven sig jævnt stigende i opadgående retning, siger Birgitte Bendixen, hvis speciale er produktionsrådgivning og foderoptimering.

Konsulent og driftsleder

Birgitte Bendixen var tidligere svinerådgiver hos landmand Martin Lund Madsen, Ny Endrupholm i Bramming. Desuden har hun været konsulent i Syddansk Svinerådgivning i Vojens, sælger af vitaminer og mineraler i grovvarebranchen, ligesom hun har arbejdet med optimering af færdigfoder for DLG på Axelborg. Hun blev agronom fra Landbohøjskolen i København i 2002.

Lizette Pilegaard har 19 års erfaring med pasning af søer og grise. Hun har i 10 år været driftsleder ved Claus Clausen i Vojens og var i tre år hos Søren Platz i Gesten. Hun tog sit praktikforløb hos Dorte og Jens Himmelstrup med efterfølgende ansættelse og er uddannet landmand fra Dalum Landbrugsskole.

laj

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.
Side 1 af 1772 (35439 artikler)Prev1234567177017711772Next