Med blomster bliver Fyn fin

Farverige blomsterstriber kan både fryde øjet, gavne naturen og landbrugets image. Nygaards Maskinstation er med en helt ny special-såmaskine klar til at udføre opgaven med etableringen.

Sidste år såede Nygaards Maskinstation 400 meter farverige blomsterstriber. I år er der foreløbigt gjort klar til hele 14 kilometer flotte blomster langs fynske landeveje Arkivfoto: Nygaards Maskinstation
BLOMSTERSTRIBER Sidste år såede han 400 meter. I år er der foreløbigt gjort klar til hele 14 kilometer farverige blomsterstriber langs fynske landeveje – med kunder lige fra Otterup til sydfynske arealer.
Bjarne Nygaard, Nygaards Maskinstation i Husby, har taget initiativ til lidt af en mission. Med farverige blomster ønsker han ikke alene at gøre noget godt for miljøet, bier og insekter, men han håber også, at det kan give lidt positiv opmærksomhed til landbruget.
- Der er generelt stigende fokus på bevarelsen af bier, hvilket også var baggrunden for Nettos nylige tiltag med uddeling af gratis blomsterfrø til forbrugerne. Jeg håber dog også, at initiativet til at etablere faunastriber med blomster i iøjnefaldende farver, vil spredes landet over, så det også er til gavn for landbrugets image, påpeger Bjarne Nygaard.
 

Nænsom etablering

I år satser Bjarne Nygaard for alvor på sin lille niche, der forskønner landskabet. Han mødes allerede af stor interesse for blomsterstriber og har dermed også investeret i en helt ny special-såmaskine, der skal klare årets etablering.
- Hvis vi skal have succes med blomsterfrø, så kræver det, at de sås ud, som var det plænegræs, påpeger maskinstationsejeren hjemme i værkstedet, og forklarer nærmere om konstruktionen af den nye maskine.
Planen er at starte såningen mellem den 10. maj og 1. juni, så snart der er en god periode at så i.
- Vi er jo lidt ærgerlige over alt det vand, som vi netop har fået, da det kan skubbe det hele lidt, påpeger Bjarne Nygaard på endnu en regnvandsdag.
Han ønsker dog samtidig at trække såningen lidt, så blomstringen i den anden ende kan nydes i løbet af sommeren. Han vurderer også, at det reelt skulle være muligt, at så to gange, så blomstringsperioden fordeles over hele sæsonen.
 
Læs mere om Nygaards Maskinstation og blomsterstriberne i næste uges LandbrugFyn. Se avisen allerede nu på hjemmesiden – klik på avisen i øverst højre hjørne.
 

Læs også