Mere plantebaseret mad - hvordan og fra hvem?

Vintermøde på Vestermølle onsdag 9. marts kl. 19.00

Nina Preus Jesper Burgaard Arkivfoto

Danske landmænd og fødevarevirksomheder lever af at imødekomme forbrugernes madønsker.

Aktuelt er der fokus på vegetabilsk kost. Derfor sætter Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vestermølle Møllelaug på et fælles vintermøde onsdag 9. marts kl. 19.00 søgelys på plantebaseret mad. Det sker i Laden på Vestermølle.

Aftenens indledere er CEO Jesper Burgaard, Kartoffelmelcentralen KMC i Brande, projektleder og ph.d. i fødevarevidenskab, Bjørn Petrat-Melin, Erhvervsakademi Aarhus, samt forbrugersociolog Nina Preuss, Landbrug & Fødevarer.

KMC er i det internationale førerfelt, når det gælder produktion af stivelse, der bl.a. indgår i fødevarer med egenskaber, der kan erstatte animalske ingredienser i f.eks. kød- og ost. Planteforædling og et dansk klima, som er ideelt til kartoffeldyrkning, er sammen med produkt-udvikling baggrund for en omsætning på over to milliarder kroner. Udover at forsyne danske fødevareproducenter med miljøvenligt fremstillet stivelse af høj kvalitet, har KMC eksport til over 80 lande.

Bjørn Petrat-Melin har i 2021 fået udgivet Fra planter til kød, et forskningsprojekt, der redegør for, i hvor stor udstrækning bl.a. insekter, tang og planter kan erstatte kød. Nina Preuss’ speciale er studier i forbrugs- og madkultur.

Alle er velkomne til mødet, der dog kræver tilmelding og entrébetaling.

Læs også