Tusind tilskuere til træk på Sydfyn

Med stor opbakning fra såvel deltagere som tilskuere, var det glade og tilfredse arrangører af Sydfyns Traktortræk, som LandbrugFyn mødte ved banen i Svendborg.

- Vi har 56 deltagere. Det er næsten en fordobling af det antal, som vi plejer at have med.

Martin Hendriksen, arrangør af Sydfyns Traktortræk, kunne ikke skjule sin begejstring over den opbakning, der har været til dette års traktortræk i Svendborg.

- Jeg er godt tilfreds, lød det med et stort smil og dermed lettere underspillet beskedenhed, hvorefter arrangøren udtrykte stor taknemmelighed over sit stærke team af gode kræfter og ikke mindst de sponsorer, som gør at arrangementet overhovedet kan stables på benene.

- Igen i år har J. Dyhr sponsoreret de traktorer, som vi på dagen skal bruge til at ordne banen med, påpegede Martin Hendriksen blandt andet.

 

Traditioner og nye tiltag

Fra dommertårnet blev der løbende underholdt med ualmindeligt friske bemærkninger fra de to speakere der, ifølge Martin Hendriksen, aldrig tidligere havde speaket og som i øvrigt ikke kendte hinanden.

Nyt var det også, at man i år var gået væk fra den elektroniske pointtavle til fordel for en nummerpige på podiet ved siden af dommertårnet. Desuden var det første gang, at der sideløbende blev afholdt træk for havetraktorer. Et tiltag med ombyggede små maskiner der også blev lidt af et tilløbsstykke.

Til gengæld var det som altid Carsten Rærup der havde taget den fire timer lange tur fra Nordjylland med slæden, der ifølge Martin Hendriksen, er nøjagtig den samme slæde, som der anvendes ved DM og landsstævner.

Flere end forventet

Martin Hendriksen er ikke i tvivl om, at folk har savnet det sydfynske traktortræk, efter at corona i to år har sat en kæp i hjulet for arrangementet.

- Vi er i indgangen for længst løbet tør for de 800 armbånd, som der var blevet bestilt, lød det nemlig allerede to timer efter arrangementets begyndelse, fra Annette Brofelde, der er en del af det trekløver der udgør det inderste team i arrangørgruppen. Et team der udover Martin Hendriksen og Annette Brofelde også omfatter Rolf Madsen.

- Jeg er med inde over planlægning og hjælper med at bevare overblikket, som Martin Hendriksens højre hånd, fortalte Annette Brofelde, der til daglig sidder på kontor og intet har med landbrug eller traktorer at gøre.

- Det er kun denne ene uge om året, at jeg kører traktor, smilede Annette Brofelde, der tilmed denne dag debuterede som deltager i trækket, hvor hun kørte med i standard klasse 2 med en Fiat L 95, som hun havde lånt af familien Hendriksen.

 

Traktortræk og frivilligt arbejde

Martin Hendriksen og hans team bag Sydfyns Traktortræk lægger uden tvivl en stor indsats på frivillig basis og for Martin Hendriksens vedkommende, er frivilligt arbejde tilsyneladende noget han er vokset op med.

LandbrugFyn fik nemlig en god snak i traktorgården med Kurt Hendriksen, Martin Hendriksens far, der netop havde kørt i standard klasse 2 med sin Fiat 90-90.

- Ja, jeg skulle bare have haft frontvægt på. Den stejlede sådan til sidst, at jeg ikke turde fortsætte, da jeg ikke kunne se manden længere fremme, forklarede Kurt Hendriksen, der har deltaget i traktortræk hvert år siden 1991.

- Jeg er kun med for at deltage. Det er ikke for at vinde, understregede Kurt Hendriksen, der på gården i Stenstrup lægger opbevaringsplads til grejet fra det sydfynske traktortræk.

Kurt Hendriksen fortæller videre, at han hovedparten af sit arbejdsliv har kørt mælkebil - fra 1972-1999, hvor det fra 1986 var med egen bil. Siden er mælkebilen skiftet ud med en uddannelse til kloakmester.

Udover den erhvervsmæssige del, så er det frivillige opgaver der fylder hos familien Hendriksen. Sammen med hustruen Doris er han blandt andet med i Svendborg Handicap Idrætsforening, ligesom de i arbejdet med 4H er med på Det Fynske Dyrskue.

- Jeg har altid været tilhænger af frivilligt arbejde, lød det fra Kurt Hendriksen.

Læs også