Dyrskue fejrer jubilæum næste år

Datoen er nu fastsat for Horsens Dyrskue & Madmarked 2021, hvor dyrskue nummer 150 i rækken vil blive fejret i stor stil.

Det var en stor skuffelse for arrangørerne af Horsens Dyrskue & Madmarked, da det før påske blev meldt ud, at sommerens større forsamlinger ikke kunne gennemføres på grund af corona. Men dyrskuet vender stærkt tilbage næste sommer, lover foreningen.

- Vi fejrer 150 år med dyrskue i Horsens den 19. og 20. juni 2021, og vi lægger op til et brag af et dyrskue, siger formanden for skuet, Peter Søgaard Mortensen.

Bestyrelsen for Foreningen Land & By ØSTjylland har netop holdt møde, hvor situationen blev drøftet og planerne lagt.

- Vi har set meget frem til årets dyrskue, netop fordi vi skulle fejre 150 års jubilæum. Det synes vi virkelig er noget at fejre, for dyrskuet har alle dage været en vigtig begivenhed på egnen, både for landmænd og byfolk.

- Der har været nogle år, hvor dyrskuet af forskellige årsager blev aflyst, men vi ved, at det er nummer 150 i rækken, der skal holdes næste gang, og det glæder vi os rigtigt meget til.

Arbejdet ikke spildt

Dyrskueformanden lægger ikke skjul på, at arrangørerne var kommet langt med planlægningen, og at det selvfølgelig har en økonomisk konsekvens, at dyrskuet nu ikke kan gennemføres i juni 2020.

- Der er lagt mange planer og forberedt spændende aktiviteter med udstillinger, shows og begivenheder, så folk kunne få en spændende dag på pladsen.

- Meget af dét, vi har planlagt og som er i støbeskeen, det drager vi nytte af til næste år, så det er jo ikke fordi arbejdet er spildt. Vi er klar med masser af jubilæums-aktiviteter, og planerne lægges nu i skuffen. Vi ser allerede nu frem til at tage dem op igen, og jeg er glad for at kunne melde ud, at dyrskuet stadig er i live.

Mangel

- Vi var kede af at skulle aflyse, og det bliver en sommer, hvor noget vigtigt vil mangle. Men det er, som det er, og man kan sige, at det er vores del af indsatsen i kampen mod corona, konstaterer Peter Søgaard Mortensen.

- Lige nu føles det som om der en evighed, til vi igen står på dyrskuepladsen i feststemning med masser af glade mennesker omkring os. Det er ærgerligt, men det kan vi ikke ændre på. Dyrskuet har før været aflyst, men det betyder ikke, at det er glemt, siger formanden, der ser frem til jubilæumsskuet i 2021.

pj

Læs også