Ulve og ulvesikrede hegn til debat

Der var bid i ulvearrangement på Roskilde Dyrskue, som både bød på debat og ulveforedrag.

Hvis der skal være ræson i at drive fåreavl og kunne være fri for ulveangreb, skal det økonomiske tilskud til at sætte hegn op forøges. 
Det var budskabet fra fåreavler Jørgen Blazejevic, Storålam. Synspunktet vandt til en vis grad gehør ved ulvedebatten på Roskilde Dyrskue.
Kristoffer Eriksen fra DR-programmet Detektor var hentet ind som moderator, og han lagde op til, at debatten skulle handle om følelser. Begge synspunkter i ulvedebatten var til stede i Hal 5, og det var kendte argumenter, som de mange tilhørere blev præsenteret for. 
Forud for debatten var der såkaldt ulvetime med naturvejleder Thomas Boesdal fra ulveatlas.dk. Han argumenterede for, at man kunne løse problematikken ved hjælp af det omdiskuterede ulvesikrede hegn, men da debatten kom i gang, blev det synspunkt i høj grad udfordret.
 

Forskel på teori og praksis

En af de mest markante stemmer i debatten, fåreavler Jørgen Blazejevic, var en af debattørerne, og han pegede på, at det økonomiske aspekt presser ham mest i forhold til den nuværende problematik.
- Det største problem er i virkeligheden alle de omkostninger, der er i forhold til problematikken. Nu hørte vi Thomas Boesdal tale om, hvor let det er, det er bare at købe nogle hunde, og sætte noget hegn op, så fungerer alt. Sådan fungerer det bare ikke ude i virkeligheden, påpegede Jørgen Blazejevic.

Læs også