Smagen af en grønnere fremtid

Kreative løsninger indenfor fødevarer kommer til debat på et symposium i Aarhus fredag.

Lad os spise græs til middag. Sådan lyder opfordringen fra koncernen Naturli’ Foods, hvis direktør taler ved arrangementet Aarhus Symposium på fredag.

- Vi var først på verdensplan med plantefars i køledisken til at afløse hakket oksekød, der har et stort klimaaftryk. Direktøren for Naturli’ Foods stopper ikke her, siger direktøren, Henrik Lund. Han arbejder på, at middagen kommer til at stå på græs i nær fremtid, lyder det i en omtale af arrangementet.

Det er niende år i træk, at der bliver holdt Aarhus Symposium på Aarhus Universitet, og bag det store arrangement står den frivillige studenterorganisation Aarhus Symposium.

Mestre kreativitet

Årets tema er »Mastering Creativity« og blandt årets talere er blandt andet også Christian Stadil, CEO og Co-founder af Thornico, Signe Lopdrup, CEO, Roskilde Festival og Kasper Holten, teaterchef for Det Kongelige Teater.

Der er totalt udsolgt til at overvære symposiet på universitetet – deltagerne har sikret sig plads ved at skrive essays.

Arrangementet har plads til 650 deltagere i salen, og det er rettet mod de studerende, som bliver nutidens og fremtidens ledere. Men alle kan deltage via livestream og interagere med talerne gennem Q&A toolet, Slido.

Græs som mad til mennesker

Naturli’ er kendt i Danmark og resten af verden som first mover inden for plantebaserede fødevarer og er stolte af at blive kaldt klimatosser. Virksomheden arbejder allerede sammen med forskere og andre virksomheder om fremtidens fødevarer, som er grønne og klimavenlige. Samarbejdet foregår gennem forskningsprojektet InnoGrass, der sammen med universiteter arbejder på at trække proteiner ud af græs og bruge det til mad til mennesker.

Affald fra fødevarer kan også få et nyt liv. Her arbejder Naturli’ sammen med Carlsberg om at omdanne tonsvis af ølaffald til byggematerialer.

- Vi arbejder også med at udvinde B12 vitamin fra planter frem for dyr. Og vi udtrækker proteiner, som kan bruges til at skabe den helt rigtige tekstur i fremtidens grønne mad, fortæller Henrik Lund.

Man kan se og følge Aarhus Symposium på www.aarhus-symposium.org, på Facebook, LinkedIn og Twitter.

laj

Læs også