Maribo-sorter med X faktor

Twix og Roxy skaber store forventninger hos den lokale producent af sukkerroefrø.

Twix og Roxy – og den velkendte Davinci – er de roesorter, som MariboHilleshög har solgt godt af frem mod den sæson, der nu går i gang. Og det er der ifølge salgschef Ole Lauridsen flere gode grunde til.

- Twix har de seneste år ligget som en af de bedste i økonomisk udbytte blandt nematode-sorterne. Den udmærker sig også med høj renhed og et godt bladfæste, der gør den nem at høste. Roxy er en af vores nye rhizomania-sorter med nogle af de samme egenskaber som Davinci og velegnet til at blive sået tidligt, siger Ole Lauridsen.

Klar med suppleringsfrø

Han har de seneste uger haft travlt med at udlevere frø, men der er stadig units på lager på fabrikken i Holeby, hvis nogle dyrkere skulle få brug for suppleringsfrø under såarbejdet i påsken og de følgende dage og uger.

- Vi har både frø bejdset med Gaucho og frø bejdset med Force til de arealer, hvor det i denne sæson er tilladt at anvende disse midler. Så hvis en dyrker løber tør for frø, er man altid velkommen til at ringe til mig, så skal vi nok få løst det, ligesom vi gjorde sidste år, fastslår Ole Lauridsen.

Læs også