Digitalisering i praksis

Digitalisering er endeligt ankommet i traktorer. Flere producenter præsenterer telemetrisystemer, omend med forskellige fokus. Med Valtra Connect indebærer dette effektiv flådestyring, TIM fjerndiagnose fra Kubota er fokuseret på den forenklede, mærkeuafhængige fejlanalyse af traktor/redskabskombinationer, og TracLink Smart fra Lindner er optaget af automatisk redskabsgenkendelse ved hjælp af SmartTags og webbaserede indstillingsanbefalinger.

At det er formålstjenligt at arbejde på samme platform og skærm, uanset om man er hjemme på kontoret eller på farten, har mange oplevet. Nogle sidder på deres kontor med sin smartphone og ordner ting derfra, mens andre tager deres laptop med i bilen og gør bilen til det vante kontormiljø.

FendtONE er netop tiltænkt at udjævne grænsen mellem kontormiljøet og traktorens førerkabine. I Fendts redesignede førerkabine til 700-serien og topmodellen i 300-serien, 314, er der fire skærme til rådighed, hvoraf det ene display sidder i loftet. Hermed er der flere muligheder for at foretage planlægningsopgaver og monitoreringer, uanset om man befinder sig i marken eller på kontoret.

Læs også