Miss-titel var prikken over i’et

Hos landets højest ydende besætning, Anderstrup Holstein, Skørping, kan man nu også prale af at have Miss Agro Nord gående.

Bedste ældre holstein, bedste yver på tværs af racerne og Miss Agro Nord 2020. Agro Nord sluttede ganske godt for tredjekalvs Mikosh CR-datteren, 33723-07140, der er en af de 530 køer i landets højest ydende besætning hos Anderstrup Holstein, Skørping.

Koens ejermand, Niels Erik Haahr, var naturligvis også ganske godt tilfreds med slagets gang på Agro Nord, hvor han for første gang i mange år sendte sine køer i ringen. Normalt plejer han og broderen Christian Haahr, som han driver bedriften sammen med, kun at stille op på landsskuet i Herning, men da en sommerferietur til USA i år kommer i vejen for det, blev Agro Nord det kompromis, der gjorde, at Anderstrup Holstein også i år kom på skue.

- Og når det slutter sådan her, bør vi jo næsten komme igen næste år, sagde Niels Erik Haahr, der ikke havde turdet tage succesen for givet.

- Vi håbede, at hun kunne ramme dagsformen og gøre det godt, men vi vidste også at der var skarp konkurrence, for der er virkelig et højt niveau, fastslog Niels Erik Hahr, der ikke kun hentede hæder for sin Mikosh CR-datter.

Prikken over i’et

I konkurrencen om bedste afkomsgruppe var det nemlig gruppen efter Eclair fra genetikvirksomheden AI Total Denmark, som Niels Erik og Anja Haahr er indehaver af, der vandt, mens en Eclair-datter fra Anderstrup Holstein blev kåret som bedste afkomsgruppe-ko.

- Det har været en rigtig god dag, hvor vi primært har været her på grund af vores stand for vores genetikfirma og ikke mindst på grund af det sociale, der følger med til sådan et dyrskue. Vi har fået snakket med en masse og hygget os. Og når det så også går på den her måde i ringen, er det bare prikken over i’et, konstaterede Niels Erik Haahr, der kunne se sin Miss Agro Nord få følgeskab på podiet af årets Reserve Champion, en førstekalvs Atwood-datter fra Erik Andersen, Tarm.

Læs også