bannerPos

Agromek sætter ekstra fokus på biogas

På Agromeks biogasområde vil Assentoft A/S være blandt udstillerne med en endnu større stand end sidst. Assentoft producerer blandt andet reaktortanke, som den der her er ved at blive opført i Hadsund for Mariagerfjord Vand. Foto: Assentoft.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
29-06-2020 16:04
Agromek 2021 bliver det oplagte sted at etablere kontakt mellem landmænd og biogasbranchen.

Biogas kommer til at spille en endnu større rolle i den danske energiforsyning. Det har et bredt flertal i Folketinget netop aftalt.

- Det passer rigtigt godt ind i vores planer om på Agromek 2021 igen at etablere et stort område med udstillere, der alle arbejder med biogas og biomasse, siger Agromeks direktør Claus Hermansen.

Agromek holdes som planlagt den 19.-22. januar 2021 i MCH i Herning, og et af Agromeks fokusområder bliver biogas.

- Det bliver en unik del af Agromek, hvor landmænd og andre interesserede kan blive opdaterede på den nyeste udvikling inden for biogas og biomasse. Biogasområdet i 2021 bliver endnu større end i 2018 og med endnu flere udstillere og oplæg, siger Claus Hermansen.

Agromek en vigtig brik

Agromeks rolle er blevet endnu større med klimaaftalen, understreger brancheorganisationen Biogas Danmark, der samler alle biogasaktører i Danmark.

- Med klimaaftalen er der nu igen basis for at udvide eksisterende biogasanlæg og bygge nye anlæg. Her er Agromek en vigtig brik til at formidle kontakten mellem biogasbranchen og landbruget, siger Bruno Sander Nielsen, faglig direktør i Biogas Danmark.

- Vi deltager på Agromek for at bidrage til dialogen og udbrede perspektiverne i øget biogasproduktion, fortsætter Bruno Sander Nielsen og understreger, at biogas er et vigtigt element i den grønne omstilling både i forhold til at gøre fødevareproduktionen mere bæredygtig og omstille energisektoren.

Assentoft får større stand

En af udstillerne på Agromek bliver Assentoft Silo A/S, der foruden gastætte siloer til landbruget gennem 25 år har produceret reaktortanke til biogasanlæg.

- Vi udstillede også i Agromeks biogasområde sidste gang, og det var vi meget tilfredse med. Vi havde mange samtaler med potentielle kunder, og samtidig var der god mulighed for at møde samarbejdspartnere fra andre virksomheder. Vi har derfor valgt en endnu større stand til Agromek 2021, siger Anders Damgaard, administrerende direktør i Assentoft Silo.

Han glæder sig over den nye klimaaftale, der kan medføre øget aktivitet i biogasbranchen.

- Det bliver spændende at se, når den skal udmøntes i praksis, men det ser ud som god timing i forhold til Agromek, siger Anders Damgaard.

I Agromeks biogasområde vil der også blive holdt faglige oplæg på Biogasscenen. Konferenceprogrammet er ikke lagt endnu, men der er allerede tilsagn fra Biogas Danmark om at deltage med en række indlæg.

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next