bannerPos

Agromek sætter ekstra fokus på biogas

På Agromeks biogasområde vil Assentoft A/S være blandt udstillerne med en endnu større stand end sidst. Assentoft producerer blandt andet reaktortanke, som den der her er ved at blive opført i Hadsund for Mariagerfjord Vand. Foto: Assentoft.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
29-06-2020 16:04
Agromek 2021 bliver det oplagte sted at etablere kontakt mellem landmænd og biogasbranchen.

Biogas kommer til at spille en endnu større rolle i den danske energiforsyning. Det har et bredt flertal i Folketinget netop aftalt.

- Det passer rigtigt godt ind i vores planer om på Agromek 2021 igen at etablere et stort område med udstillere, der alle arbejder med biogas og biomasse, siger Agromeks direktør Claus Hermansen.

Agromek holdes som planlagt den 19.-22. januar 2021 i MCH i Herning, og et af Agromeks fokusområder bliver biogas.

- Det bliver en unik del af Agromek, hvor landmænd og andre interesserede kan blive opdaterede på den nyeste udvikling inden for biogas og biomasse. Biogasområdet i 2021 bliver endnu større end i 2018 og med endnu flere udstillere og oplæg, siger Claus Hermansen.

Agromek en vigtig brik

Agromeks rolle er blevet endnu større med klimaaftalen, understreger brancheorganisationen Biogas Danmark, der samler alle biogasaktører i Danmark.

- Med klimaaftalen er der nu igen basis for at udvide eksisterende biogasanlæg og bygge nye anlæg. Her er Agromek en vigtig brik til at formidle kontakten mellem biogasbranchen og landbruget, siger Bruno Sander Nielsen, faglig direktør i Biogas Danmark.

- Vi deltager på Agromek for at bidrage til dialogen og udbrede perspektiverne i øget biogasproduktion, fortsætter Bruno Sander Nielsen og understreger, at biogas er et vigtigt element i den grønne omstilling både i forhold til at gøre fødevareproduktionen mere bæredygtig og omstille energisektoren.

Assentoft får større stand

En af udstillerne på Agromek bliver Assentoft Silo A/S, der foruden gastætte siloer til landbruget gennem 25 år har produceret reaktortanke til biogasanlæg.

- Vi udstillede også i Agromeks biogasområde sidste gang, og det var vi meget tilfredse med. Vi havde mange samtaler med potentielle kunder, og samtidig var der god mulighed for at møde samarbejdspartnere fra andre virksomheder. Vi har derfor valgt en endnu større stand til Agromek 2021, siger Anders Damgaard, administrerende direktør i Assentoft Silo.

Han glæder sig over den nye klimaaftale, der kan medføre øget aktivitet i biogasbranchen.

- Det bliver spændende at se, når den skal udmøntes i praksis, men det ser ud som god timing i forhold til Agromek, siger Anders Damgaard.

I Agromeks biogasområde vil der også blive holdt faglige oplæg på Biogasscenen. Konferenceprogrammet er ikke lagt endnu, men der er allerede tilsagn fra Biogas Danmark om at deltage med en række indlæg.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.
Side 1 af 1871 (37411 artikler)Prev1234567186918701871Next