Bedste gulerod og kartoffel fundet

Jens Møller Olsen, Almegård, levede for andet år i træk den bedste gulerod i Lammefjordens Grand Cru-finale, hvor Kristian Juel Jensen, Søvang, stod for den bedste kartoffel.

Hvert år i oktober finder uafhængige dommere og publikum frem til årets bedste gulerod og kartoffel fra Lammefjorden i Nordvestsjælland, og det kunne selv corona-pandemien ikke sætte en stopper for.

Grand Cru-finalen i Lammefjordens Grøntsagslaug foregik dog under anderledes former – med blandt andet et begrænset publikum hos Storøhage Kartofler nær Fårevejle.

Hans Møller Olsen var konferencier i finalen, hvor hans søn, Jens Møller Olsen, Almegård, for andet år i træk leverede den bedste gulerod, mens Kristian Juel Jensen, Søvang, var manden bag den bedste kartoffel.

Dommerpanelet bestod af i år af køkkenchef Claus Henriksen, Dragsholm Slot, Sten Jørgensen, tidligere journalist på P4 Sjælland, og grøntsagsproducent Søren Wiuff, Gislinge Lammefjord, og dommertrioen fik vanen tro serveret de tre gulerødder og de tre kartoffel-sorter, der var kvalificeret til finalen.

Brillyance i top

Hos gulerødderne var det sorterne Brillyance og Bolero (begge fra Almegård) og Nevado fra Brogaard. De tre kartofler i finalen var Belana fra Kristian Juel Jensen, Nobless fra Storøhage Kartofler, og Madeira fra Anders Kristensen, Slotsgården.

Dommerne tyggede, kommenterede og voterede. For kartoflerne var de helt enige om Belana som den bedste, mens to af dommerne – Sten Jørgensen og Søren Wiuff – for gulerøddernes vedkommende overtrumfede Claus Henriksen og pegede på Brillyance.

Det var som nævnt andet år i rap, at Jens Møller Olsen snuppede den prestigefyldte titel, men sorten Bolero, som gav ham sejren i 2019, blev i år altså overgået af Brillyance, som aldrig har vundet før.

Lammefjordens Grøntsagslaug har kåret Årets Grand Cru Gulerod siden 1997, mens kartoflerne kom med i 2016.

jesper@landbrugoest.dk
telefon +45 61 55 44 14

Læs også