Rekordstor overskudsdeklarering

DLG’s repræsentantskab har godkendt, at koncernen – som følge af det gode 2020-regnskab – sender hele 135 millioner kroner tilbage til ejerne, de danske landmænd: Det svarer til en forrentning af andelskapitalen på 11 procent.

Og det er Niels Dengsø Jensen, bestyrelsesformand i DLG, godt tilfreds med.  

- Det er den største overskudsdeklarering i DLG’s historie, og at vi over de seneste fem år samlet har overskudsdeklareret næsten 600 millioner kroner til vores ejere, er et bevis på, at DLG er et solidt indtjenende selskab med gode finansielle nøgletal, en velfungerende strategi og tre stærke forretningsområder, siger formanden.

- Jeg er rigtig glad for den styrke, vi har bygget op de senere år, for det har jo været en meget målrettet indsats fra repræsentantskabet, bestyrelsen og direktionen. Den største forudsætning for, at vi kan transformere os, er jo, at vi har en økonomisk frihed til at gøre det. Vi står nu et sted, hvor glasset det er halvt fuldt, frem for at det er halvt tomt, tilføjer han.

- Der er leveret meget flotte resultater fra alle forretningsområder i år, og det vidner om, at DLG er et af Europas førende landbrugsselskaber. Med vores strategi har vi over de seneste år udbygget den position, og samtidig har vi haft fokus på omkostninger og styrket vores finansielle nøgletal. Det gør, at DLG i dag står stærkt med både en velfungerende dansk forretning og bred portefølje af internationale aktiviteter, som tilsammen skaber værdi for de danske ejere, siger formanden.

 

Læs også

Skoleelever regner landbruget ud
Møder for sukkerroedyrkere
Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsretten
Årets løgavler er fundet
25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast