bannerPos

Aktiv dækmand fylder 75

- Man skal følge med tiden og forny sig – og altid være ærlig og overholde aftaler, understreger ejer og direktør i A/S Ovethi Dansk Dæk Service, Preben Thinggaard, som på tirsdag fylder 75 år. Jernskulpturen af et traktordæk er placeret ved indkørslen til hovedafdelingen i Gelsted på Vestfyn. Foto: Anders Kurt Simonsen

Anders Kurt Simonsen

Freelance
12-01-2019 08:30
Preben Thinggaard, ejer og direktør i A/S Ovethi Dansk Dæk Service, fylder tirsdag den 15. januar 75 år.

Ikke mange 75-årige kan i deres cv med fuld ret skrive, at de gennem de seneste 60 år har været, og stadig er, aktivt i spidsen for en virksomhed, som »dækker« tusindvis af kunder over hele Danmark – plus nogle i andre lande.

Men det kan Preben Thinggaard, som er ejer og administrerende direktør i A/S Ovethi – Dansk Dæk Service. Virksomheden, der er en af sværvægterne i den danske dækbranche, beskæftiger i dag 72 medarbejdere.

Ud over hovedafdelingen i Gelsted på Vestfyn er der yderligere to afdelinger på Fyn, en på Sjælland og otte i Jylland, hvor man i Kolding er ved at bygge en helt ny afdeling, som skal være klar til september.

Bedre og billigere dæk

- Geografisk er Danmark vores primære område, men vi sælger dæk i flere lande, fortæller Preben Thinggaard. Dæk og fælge til landbruget er stadig et af de vigtigste forretningsområder. Men hvor landbruget for nogle år siden tegnede sig for 90-95 procent af vores samlede omsætning, er de øvrige områder vokset, så afsætningen af dæk i dag fordeler sig med cirka en tredjedel til hvert af områderne: Landbrug, Lastbiler og trucks samt Person- og varevogne.

- Vi handler med dækfabrikater fra hele verden. Men selv om den teknologiske udvikling har betydet, at dæk hele tiden bliver bedre og bedre, så er dæk i dag billigere end for 20 år siden, fastslår Preben Thinggaard.

Fest til sommer

- Jeg bliver ved så længe, det er sjovt, og så længe helbredet vil!

Det siger Preben Thinggaard, der fylder 75 år på tirsdag, den 15. januar. Den »halvrunde« fødselsdag bliver ikke markeret officielt på selve dagen. I stedet bliver den – tillige med Ovethis 65-års jubilæum, Preben Thinggaards 60-års jubilæum og sønnen Thomas Thinggaards 20-års jubilæum i firmaet – fejret med en reception i hovedafdelingen i Gelsted fredag den 21. juni.

Dagen efter vil virksomheden i Gelsted danne ramme om en fest, som vil samle medarbejdere med flere fra alle firmaets 12 afdelinger landet over - plus en del flere gæster – i alt mindst 250.   

Tillid og ærlighed

A/S Ovethi – Dansk Dæk Service blev grundlagt i Seden ved Odense i 1954 af Preben Thinggaards far, Ove Sørensen, som var begyndt at køre rundt til landmænd og sælge dæk. Men faderens tiltagende leddegigt betød, at Preben allerede som 15-årig begyndte at arbejde i firmaet. I de første år, indtil han selv fik kørekort, kørte hans mor for ham rundt til kunderne, mens faderen tog sig af det administrative derhjemme.

- Mor kørte for mig, men det var mig, der bankede på dørene, snakkede med kunderne og servicerede dem. Så jeg lærte helt fra bunden, hvordan gamle dyder som arbejdsomhed, tillid, ærlighed og service er afgørende, når man driver virksomhed og har med kunder at gøre.

Derfor er disse værdier stadig omdrejningspunkt og hjørnesten i Ovethi, fastslår Preben Thinggaard.

I 1956 flyttede virksomheden til Odense og i 1960 videre til Gelsted, hvor aktiviteterne siden 1963 har fundet sted på den nuværende adresse, Odensevej 35-37.

Ingen går forgæves

A/S Ovethi - Dansk Dæk Service ejes i dag af Preben Thinggaard og hans to børn, Thomas og Marlene, med en tredjedel til hver. Thomas er i dag fuldtidsansat i firmaet og varetager opgaven som salgschef for person- og varevognsdæk.

- Vi arbejder kun med dæk og fælge - og ikke med alt muligt andet. Har vi ikke den fælg, der skal bruges, så laver vi den. Derfor er der ingen, der går forgæves til os, siger Preben Thinggaard, som understreger vigtigheden af at følge med tiden og forny sig – og at være ærlig og overholde aftaler og principper. Man skal kort sagt kunne stole på folk!

 

Danmark indgår energisamarbejde med Argentina

Danmarks erfaring med vedvarende energi kan hjælpe Argentina med at omstille landets energisektor. De to lande underskriver en samarbejdsaftale i forbindelse med dronningens statsbesøg i disse dage.

Lån i eget selskab kan give et stort skattesmæk

Det kan være fristende at låne penge af sit eget selskab, men det kan i værste fald ende med et milliondyrt skattesmæk, siger chefrådgiver i LandboNord.

Minister kom forbi

I går besøgte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen virksomheder i Vejen kommune.

Fremtidens kvægstald bliver med mindre inventar

Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

Seges med i opløb om dansk designpris

Seges' it-værktøj CropManager er inde i billedet til at vinde en Danish Design Award i kategorien Save Ressources.

Krybestrøm spændte ben for ydelsen

10 år gamle foranstaltninger mod krybestrøm var irret over, da Niels Dengsø Jensen sidste år oplevede markant fald i ydelsen.

Ubegrundet pesticid-frygt er åbenbart stærkere end god gammeldags retssikkerhed

Der er ingen risiko for det danske grundvand i forhold til de lovlige og godkendte sprøjtemidler, der anvendes i dag – og juridisk halter grundlaget også for ministerens nye initiativ, skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.
Side 1 af 1489 (29765 artikler)Prev1234567148714881489Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer