Aktiv dækmand fylder 75

Anders Kurt Simonsen 12-01-2019 08:30:31
- Man skal følge med tiden og forny sig – og altid være ærlig og overholde aftaler, understreger ejer og direktør i A/S Ovethi Dansk Dæk Service, Preben Thinggaard, som på tirsdag fylder 75 år. Jernskulpturen af et traktordæk er placeret ved indkørslen til hovedafdelingen i Gelsted på Vestfyn. Foto: Anders Kurt Simonsen
Preben Thinggaard, ejer og direktør i A/S Ovethi Dansk Dæk Service, fylder tirsdag den 15. januar 75 år.

Ikke mange 75-årige kan i deres cv med fuld ret skrive, at de gennem de seneste 60 år har været, og stadig er, aktivt i spidsen for en virksomhed, som »dækker« tusindvis af kunder over hele Danmark – plus nogle i andre lande.

Men det kan Preben Thinggaard, som er ejer og administrerende direktør i A/S Ovethi – Dansk Dæk Service. Virksomheden, der er en af sværvægterne i den danske dækbranche, beskæftiger i dag 72 medarbejdere.

Ud over hovedafdelingen i Gelsted på Vestfyn er der yderligere to afdelinger på Fyn, en på Sjælland og otte i Jylland, hvor man i Kolding er ved at bygge en helt ny afdeling, som skal være klar til september.

Bedre og billigere dæk

- Geografisk er Danmark vores primære område, men vi sælger dæk i flere lande, fortæller Preben Thinggaard. Dæk og fælge til landbruget er stadig et af de vigtigste forretningsområder. Men hvor landbruget for nogle år siden tegnede sig for 90-95 procent af vores samlede omsætning, er de øvrige områder vokset, så afsætningen af dæk i dag fordeler sig med cirka en tredjedel til hvert af områderne: Landbrug, Lastbiler og trucks samt Person- og varevogne.

- Vi handler med dækfabrikater fra hele verden. Men selv om den teknologiske udvikling har betydet, at dæk hele tiden bliver bedre og bedre, så er dæk i dag billigere end for 20 år siden, fastslår Preben Thinggaard.

Fest til sommer

- Jeg bliver ved så længe, det er sjovt, og så længe helbredet vil!

Det siger Preben Thinggaard, der fylder 75 år på tirsdag, den 15. januar. Den »halvrunde« fødselsdag bliver ikke markeret officielt på selve dagen. I stedet bliver den – tillige med Ovethis 65-års jubilæum, Preben Thinggaards 60-års jubilæum og sønnen Thomas Thinggaards 20-års jubilæum i firmaet – fejret med en reception i hovedafdelingen i Gelsted fredag den 21. juni.

Dagen efter vil virksomheden i Gelsted danne ramme om en fest, som vil samle medarbejdere med flere fra alle firmaets 12 afdelinger landet over - plus en del flere gæster – i alt mindst 250.   

Tillid og ærlighed

A/S Ovethi – Dansk Dæk Service blev grundlagt i Seden ved Odense i 1954 af Preben Thinggaards far, Ove Sørensen, som var begyndt at køre rundt til landmænd og sælge dæk. Men faderens tiltagende leddegigt betød, at Preben allerede som 15-årig begyndte at arbejde i firmaet. I de første år, indtil han selv fik kørekort, kørte hans mor for ham rundt til kunderne, mens faderen tog sig af det administrative derhjemme.

- Mor kørte for mig, men det var mig, der bankede på dørene, snakkede med kunderne og servicerede dem. Så jeg lærte helt fra bunden, hvordan gamle dyder som arbejdsomhed, tillid, ærlighed og service er afgørende, når man driver virksomhed og har med kunder at gøre.

Derfor er disse værdier stadig omdrejningspunkt og hjørnesten i Ovethi, fastslår Preben Thinggaard.

I 1956 flyttede virksomheden til Odense og i 1960 videre til Gelsted, hvor aktiviteterne siden 1963 har fundet sted på den nuværende adresse, Odensevej 35-37.

Ingen går forgæves

A/S Ovethi - Dansk Dæk Service ejes i dag af Preben Thinggaard og hans to børn, Thomas og Marlene, med en tredjedel til hver. Thomas er i dag fuldtidsansat i firmaet og varetager opgaven som salgschef for person- og varevognsdæk.

- Vi arbejder kun med dæk og fælge - og ikke med alt muligt andet. Har vi ikke den fælg, der skal bruges, så laver vi den. Derfor er der ingen, der går forgæves til os, siger Preben Thinggaard, som understreger vigtigheden af at følge med tiden og forny sig – og at være ærlig og overholde aftaler og principper. Man skal kort sagt kunne stole på folk!

 

Dansk problemulv skal nedlægges i Tyskland

24-01-2019 08:00:19

Den danskfødte ulv, der er erklæret problemulv i Slesvig-Holsten, bliver snart reguleret væk, hvis det står til de lokale myndigheder i den nordtyske region.


Nye kornsorter kan påvirke foderværdien signifikant

24-01-2019 08:00:07

Kornsorter med høj enzymaktivitet fremmer foderkvaliteten væsentligt. Derfor arbejdes der ihærdigt med udviklingen af nye sorter.


Klimaminister vil drøfte udtagning af lavbundsjorder

24-01-2019 07:00:16

Landbruget kommer til at skulle levere i fremtiden for at sænke udledningen af klimagasser, forsikrer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) overfor kritisk opposition i Folketinget. Han vil dog ikke sige noget om hvordan.


Frustreret vandråd skriver til ministeren

23-01-2019 16:32:28

Flere frustrerede medlemmer af Vandråd Djursland har sendt et åbent brev til ministeren. Hvorfor skal vi bruge tid og kræfter på et indspil, som ikke bliver brugt?


US-afgrøder fastholder ny stigende pristendens

23-01-2019 15:55:20

Der er atter kommet godt gang i efterspørgslen efter amerikanske afgrøder. Det kan ses på prisgrafen for især soja og majs, der fastholder den forholdsvis nye stigende pristendens. Prispotentialet opad er stort for amerikanske afgrøder og det vil den derfor også være for afgrødepriserne herhjemme.


Stort ryk ind ved åbent hus i Rimmerhus

23-01-2019 14:00:42

Masser af gæster, da Dansk Maskincenter i Rimmerhus ved Videbæk holdt åbent hus.


Fra halvtag til lukket bygning

23-01-2019 12:10:36

Da man ikke har haft lignende projekter at sammenligne med, har byggeriet af Quantafuels anlæg i Skive krævet mange korrektioner undervejs.


Grøn diesel-produktion går snart i gang

23-01-2019 12:00:49

Mandag holdt Quantafuel rejsegilde i Skive. Til juni er de som de eneste i verden klar til at omdanne plastaffald til bæredygtigt brændstof.


Nyt kartoffelcenter er indviet i Give

23-01-2019 11:39:58

Danespos ny forædlingsstation og hovedkontor, som skal skabe rammerne for fremtidens kartoffelplanter er nu blevet indviet.


Medarbejdere fra øverste hylde

23-01-2019 11:20:29

Claus Bruun Jørgensen i Tinglev er altid årvågen efter at rekruttere dygtige medarbejdere og elever til sin 2.000 søer store svineproduktion. Han har både udenlandske og danske ansatte.


Stillestående maskiner koster kassen

23-01-2019 11:00:52

En ny sprøjte, der kun bruges få gange om året, bliver hurtigt den største udgift. Det fremgår af en ny type beregning af de samlede omkostninger pr. afgrøde eller mark, som LandboThy har udviklet.


Ro i løbeafdelingen: Medarbejder introducerede ide

23-01-2019 11:00:37

Arbejdet i løbeafdelingen er blevet mere roligt, efter at en tidligere medarbejder introducerede en ny metode hos Claus Bruun Jørgensen i Tinglev.


75 procent af danske planteavlere vil gerne bruge gradueret gødskning

23-01-2019 10:30:40

Det viser en ny undersøgelse fra Yara blandt de skandinaviske landmænd om deres ønsker og forventninger til fremtidig anvendelse af præcisionslandbrug.


Debat: DN-Præsident på afveje

23-01-2019 10:00:29

Miljøet har det bedre. Det bør Danmarks Naturfredningsforening anerkende, mener skribenten.


Minus i svinestalden – opmuntring for 2019

23-01-2019 09:40:35

Mens svineproducenterne fra 2017 til 2018 har været på en historisk rutsjebanetur, er det gået mere jævnt for sig hos mælkeproducenterne. Sådan lød det i går, da LandboLimfjord fremlagde deres estimerede regnskabsresultater for 2018 og kiggede i krystalkuglen for 2019.


Ny genetik sætter fokus på osteproduktion

23-01-2019 09:00:57

Fra slutningen af januar vil man kunne bestille tyresæd fra den Italienske virksomhed Inseme direkte hos Mosegården A/S. Genetik, som blandt andet sætter fokus på mælk, der er velegnet til osteproduktion.


Nutrifair: Skab netværk og få ny viden i januar

10-12-2018 10:50:51

Der er mange gode grunde til at besøge Nutrifair. Hør både svineproducent Claus Bruun Jørgensen og kvægavler Rick van Heesch fortælle om, hvorfor du også bør dukke op i Fredericia den 16. og 17. januar.


Side 1 af 1440 (28781 artikler)Prev1234567143814391440Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer