Da Corona-feberen ramte Danmark

Corona-virussen har i den grad sat sit præg på danskernes hverdag, hvor meget pludselig blev sat på standby.

CORONA Klima har i mange måneder i træk fyldt meget i mediebilledet, men i marts er der næppe tvivl om, at Corona har overhalet klimaet og i den grad sat sit præg på mennesker over hele verden.

I den hjemlige andedam blev Danmark for alvor Corona-ramt onsdag den 11. marts, hvor regeringen – med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen – kom med meldingen om at offentlige skoler og institutioner blev lukket i to uger.

Samtidig kom der et påbud om at aflyse eller udsætte alle mødeaktiviteter med mindst 100 deltagere. Det medførte i dagene derpå masseaflysninger overalt i landet, og inden for mange brancher blev alt nærmest sat på vågeblus.

Frygten for Corona-virus har således blandt andet medført, at de obligatoriske generalforsamlinger i landboforeningerne er blevet udsat, mens en række årsmøder er blevet aflyst, ligesom kurser, åbent hus-arrangementer og andre møder er blevet droppet eller udsat på ubestemt tid.

Næsten Corona-fri ugeavis

Odsherreds Landboforening og DLS fik afviklet deres generalforsamling, inden Corona-feberen ramte landet, men de fire øvrige landboforeninger må nu finde en ny dato for generalforsamlingen – ligesom andre vigtige møder og arrangementer efterfølgende måske også skal presses ind i kalenderen.

Apropos kalender. Netop på grund af Corona-omstændighederne har vi valgt at udelade oversigten over de forskellige arrangementer, som ellers normalt er placeret på side 4.

Corona-udviklingen er generelt svær at forudse og sker i et tempo, hvor en ugeavis som LandbrugØst ikke kan være med. Fra avisen går i trykken til den havner i postkassen, kan der være sket utrolig meget, og avisen er derfor næsten Corona-fri.

Der er heldigvis også meget andet at skrive om, for i en branche som landbruget går livet aldrig i stå.

Formandsskifte er udsat

GENERALFORSAMLING Østdansk Landboforening i Rønnede er én af de landboforeninger, der har udsat den ordinære generalforsamling, og dermed er formandsskiftet i foreningen også blevet udsat.

Jørgen Petersen proklamerede allerede i januar, at han ønskede at trække sig som formand efter 31 år på posten. Afløseren er også fundet. Næstformand Ole Elbæk har – som LandbrugØst tidligere har oplyst – nemlig meddelt, at han er klar til at overtage formandsposten, og han er efter sigende eneste kandidat.

jhal

Læs også