bannerPos

Maskinstation i bakkeland

Uanset hvilken arbejdsopgave Helgenæs Maskinstation skal løse, sker det næsten altid med en smuk udsigt fra traktorkabinen. – Det siger jeg altid til mine folk, de skal huske at nyde, siger medindehaver Ole Jensen. Foto: Bøje Østerlund

AF: BØJE ØSTERLUND

FREELANCEJOURNALIST
09-10-2019 08:50
En placering blandt mange smålandbrug i det stærkt kuperede terræn omkring Mols Bjerge og omgivet af hav og turisme stiller særlige krav til Helgenæs Maskinstations ydelser.

Man skal ikke lade sig snyde af, at det ikke er de allerstørste mejetærskere og maskiner, der optræder på Helgenæs Maskinstations maskinliste.

- En 35 eller 40 fods mejetærsker kan man slet ikke klare sig med herude, siger den ene af de to ejere af maskinstationen under Jyllands næsetip, Ole Jensen.

- Vi kører for eksempel med tre »hill-side« mejetærskere i størrelsesklassen 18 til 20 fod, fortæller Ole

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.

Ukrudt i vintersæd –har du en plan?

Når temperaturen kommer lidt op, betaler det sig ifølge Agrovis planteteam at have en strategi klar.

Et helt nyt værktøj til overvågning af svinesundheden er klar

Svineproducenter har nu mulighed for at få mere end blot et øjebliksbillede af sundheden i besætningen. Med ny »SOS«-pakke fra DTU følges sygdomsdynamikken over tid, og kan sammen med dyrlægens observationer give et klart overblik over eventuelle udfordringer i besætningen.

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

Alternativ bekæmpelse af rapsjordlopper

Udfasningen af midler betyder, at der kan være ide i at tænke anderledes, når det gælder beskyttelse af vinterrapsen.

Efterlyser 10 frontløbere til jagten på nye alternativer til efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen leder efter landmænd, der i to år skal skifte regler og datofrister om pligtige og husdyrefterafgrøderne ud med satellitbilleder af biomasse på marker.
Side 1 af 1772 (35427 artikler)Prev1234567177017711772Next