Seges sætter fokus på landbruget som attraktiv arbejdsplads

Mange landmænd har svært ved at rekruttere og fastholde kvalificerede medarbejdere. Ny podcast og nyt magasin fra Seges sætter fokus på, hvordan man kan skabe en attraktiv arbejdsplads.

Hver femte landmand mangler arbejdskraft. Samtidig falder antallet af unge, der kommer ind på arbejdsmarkedet, ligesom der generelt kommer færre udenlandske medarbejdere til Danmark. 

- Som erhverv er vi i konkurrence med mange andre brancher om medarbejderne, og det vil derfor også i fremtiden blive en udfordring at skaffe og ikke mindst at fastholde kvalificeret arbejdskraft i landbruget, fortæller Karen Tegllund, der er projektleder på Segesprojektet » andbruget – fremtidens bedste arbejdsplads«.

I projektet har de undersøgt de udfordringer, som landmænd står med i forhold til at rekruttere, fastholde og udvikle dygtige medarbejdere. Og de er kommet med en række anbefalinger til, hvordan landmænd kan arbejde med at skabe sig en attraktiv arbejdsplads, så de også er sikret arbejdskraft i fremtiden.

Nyt magasin 

Anbefalingerne er samlet i et nyt magasin, der udkommer lørdag den 22. august. Magasinet sætter fokus på, hvordan landmænd kan skabe en attraktiv arbejdsplads.

Udover anbefalingerne fortæller en række landmænd, hvordan de har arbejdet med at gøre deres virksomheder til den bedste arbejdsplads for deres medarbejdere – både de nuværende og kommende.

Udover magasinet lancerer Seges også en podcast, hvor tre landmænd, Dorte Himmelstrup fra Svendborg, Anders Kappel fra Thy og Bjarne Bonnerup fra Brønderslev fortæller om, hvorfor det er vigtigt, at landmænd har fokus på at skabe en attraktiv arbejdsplads.

- Vi er nødt til at skille os ud på den gode måde, for medarbejderne er den vigtigste ressource, vi har i vores virksomhed, lyder det blandt andet fra Bjarne Bonnerup, svineproducent, i podcasten.

I podcasten fortæller de tre landmænd også, hvad de mener, der gør en arbejdsplads attraktiv, hvordan de selv begyndte at arbejde med det her område, og hvad de konkret har gjort for at sikre, at de kan rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere i fremtiden.

mip

Læs også