Maskinstationer og entreprenører savner kvalificerede hænder

DM&E (Danske Maskinstationer & Entreprenører) havde fokus på kvalificeret arbejdskraft til branchen forleden på branchemessen E&H i Herning.

Arkivfoto

Kvalificeret arbejdskraft var et af emnerne i forbindelse med Danmarks største fagmesse for entreprenør- og anlægsbranchen, der forleden fandt sted ved MCH i Herning.

Manglen på kvalificeret arbejdskraft er nemlig den alt overskyggende udfordring, som branchen oplever for tiden.

- Det er en central opgave for os at ruste medlemsvirksomhederne til at overskue disse udfordringer. Entreprenører er stjerner, når det gælder om at holde grejet i gang. Men skal vi sikre kvalificerede medarbejdere til virksomhederne, skal vi alle yde en fokuseret indsats, siger Bent Juul, branchedirektør i DM&E i en pressemeddelelse.

Elevpladser, uddannelse og efteruddannelse

DM&E har lige nu et skarpt fokus på uddannelse og efteruddannelse, og ifølge brancheforeningen, er arbejdet med at sikre kvalificerede medarbejdere en opgave, som alle virksomheder skal deltage i.

I foreningens månedlige magasin, DM&E Magasinet beskriver foreningen i september-udgaven de mulig­heder, der er for at skaffe de ansatte den nye­ste viden og inspiration fra den helt rette uddannelse eller efteruddannelse.

- Efteruddannelse af vores medarbejdere burde være en naturlig del af enhver virksomhedsstrategi. Uanset virksomhedens størrelse har vi en forpligtigelse til at have gode og attraktive elevpladser. For er vores elevpladser ikke attraktive, søger de unge mennesker andre græsgange, fortæller Bent Juul.

Læs også