Fynsk appel: Hjælp dine ukrainske medarbejdere

Mange fynske landmænd har eller har haft ukrainske medarbejdere. Peder Top fra Landbrugets Jobservice håber, at flere landmænd vil tage kontakt og tilbyde hjælp i form af husly eller transport.

I det sydfynske sidder Peder Top fra Landbrugets Jobservice og er bekymret for sin ukrainske ven fra Kharkiv, der gennem 22 år har været hans samarbejdspartner i formidlingen af ukrainske landbrugspraktikanter til danske landmænd.

- Vi kender hinanden og hinandens familier rigtigt godt. Vi har arbejdet sammen i mange år, og kommer også sammen privat i ferier og lignende. Jeg er bekymret og ved aldrig, om han er der næste morgen, siger Peder Top og påpeger, at det netop er derfor, at Landbrugets Jobservice v/Peder Top har doneret 25.000 kroner til Røde Kors, der hjælper ukrainske børn og voksne i nød.

Behov for hjælp

- Der er meget behov for hjælp i denne tid, så jeg håber, at flere har samme mulighed. Det behøver ikke at være med et stort beløb. Det kan også være i form af husly, siger han og fortæller, at han selvfølgelig selv har tilbudt sin ven og familie, at de kan komme til Danmark og bo hos ham i Haagerup.

Daglig kontakt til Ukraine

- Jeg henter dem gerne ved grænsen til Ukraine, hvis de på nogen måde kan komme dertil. Indtil videre har de valgt at blive i Kharkiv. De tør ikke gå udenfor lejligheden og bliver derfor inden døre.

Vi må afvente og se hvad der sker, siger Peder Top, der har kontakt til Ukraine flere gange dagligt.

Peder Top håber, at de mange landmænd, der både har og har haft ukrainske medarbejdere, vil tilbyde deres hjælp samt eventuel transport og husly.

- Der er et stort behov, siger han.

Avisen har set dokumentation for, at beløbet på 25.000 kroner er overført til Røde Kors.

Læs også