Ny klasse til efterårets pløjestævner

LandboUngdoms Landspløjeudvalg opretter nu en ny klasse »Farm-Klassen«, når efterårets pløjestævner løber af stablen landet over.

LandboUngdoms Landspløjeudvalg ser frem til at byde pløjere med små- eller store vendeplove med standardudstyr velkommen til efterårets pløjestævner.

- Vi har erfaret, at nogle af de unge afholder sig fra at deltage i vores pløjestævner, fordi de ikke har plove med specialudstyr, som der ses hos de traditionelle standard- og vendeplovsklasser, når LandboUngdom afholder pløjestævner landet over. Derfor er der nu oprettet en ny klasse, som hedder Farm-Klassen, meddeler udvalget.

Kun standardudstyr 

I denne nye Landboungdoms Farm-Klasse er kravet, at der kun må køres med standardudstyr – altså udstyr, som kan købes originalt til den aktuelle plov. Dog vil det være accepteret, at der bruges uoriginale sliddele, ligesom der må bruges hydraulisk topstang uanset fabrikat. Det vil sige, at det typisk er ploven, som man bruger derhjemme eller på arbejdspladsen, man stiller op med.

For at deltage i Farm-Klassen stilles der krav om, at man har en 3-furet vendeplov eller større. Der er ingen grænser for, hvor store plovene kan være. I Landspløjeudvalget forventer man, at det typisk vil blive 4, 5 eller 6-furede plove, som man vil få at se. Der bliver ingen aldersopdeling i klassen – det vil sige ingen junior- senior opdeling. Den tidligere klasse for store plove vil ophøre og blive erstattet af Farm-Klassen.

- Vi håber, at vi med dette initiativ vil have lettere ved at få nogle unge med for første gang. Der er ingen forventninger til, at deltagerne justerer på ploven hele tiden, men derimod kan vise, hvad de kan med det materiel, som de kører med til dagligt. Men selvfølgeligt drejer det sig om at have ploven rigtig justeret, lyder det fra udvalget.

DM for Farm-klassen

Vinderne af Regionsmesterskaberne for Farm-klassen går videre til DM i pløjning, som i år bliver afholdt af Region Viborg LandboUngdom fredag og lørdag den 27. og 28. oktober på gården Peterslund på Sydmors, der ejes af Molsgaard Svineavl ved Jørgen Gade Nielsen.

Yderligere information om DM findes på www.dmplov.dk 

Læs også