Genveje til job i transportsektoren

Elsesminde Produktions-Højskole og Syddansk Erhvervsskole i Odense samarbejder og baner vej for unge, der ikke altid er afklaret om deres uddannelse og fremtid på arbejdsmarkedet.

En del unge forlader folkeskolen uden at være helt afklaret om deres fremtid på arbejdsmarkedet. Nogle prøver sig frem med forskellige småjobs som ufaglærte. Andre må i perioder friste tilværelsen på kontanthjælp.
For dem er der både uddannelsesmuligheder og jobmuligheder i transportbranchen.
I Odense har Elsesminde Produktions-Højskole på Sanderumvej og Syddansk Erhvervsskole på Petersmindevej etableret et samarbejde med en pæn succesrate.

Unge mellem 16 og 30 år

- Vi kan tilbyde unge en erhvervsgrunduddannelse – deraf navnet EGU, siger Janni Stubkjær Anker, der er EGU-vejleder på Elsesminde Produktions-Højskole på Sanderumvej i Odense.
- På Elsesminde møder vi mange unge, og vi arbejder tæt sammen med Syddansk Erhvervsskole på Petersmindevej i Odense for at finde det rette uddannelsesforløb for de unge, der er i aldersgruppen 16 til 30 år.
- På Syddansk Erhvervsskole har vi typisk godt fat i de 19- til 23-årige, siger Palle Bülow, der er EGU-koordinator. Vi kommer tæt på den enkelte elev i det toårige forløb, som vi tilbyder inden for forskellige brancher.
- Vi lægger mest vægt på den praktiske del af forløbet. Det er delt op i otte uger på skolerne og en lang periode med virksomhedspraktik.

Læs mere i denne uges LandbrugFyn

Læs også